СА СЕДНИЦЕ СО КОВИН

06 феб 20
Прочитано 757 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
КОНСТАТОВАН ПРЕСТАНАК ФУНКЦИЈА ИЗВРШНЕ ВЛАСТИ, ОСТАЈУ НА ДУЖНОСТИ ДО ИЗБОРА НОВОГ РУКОВОДСТВА-

 

На данас одржаној 4. седници локалне скупштине сазваној по хитном поступку, донето је Решење о престанку функције председника општине, заменика председника општине и чланова Општинског већа општине Ковин. С обзиром да је председница општине Сања Петровић 16. јануара поднела писану оставку на функцију „из личних разлога“, о овоме се није расправљало, већ је само констатовано доношењем решења.
На данас одржаној 4. седници локалне скупштине сазваној по хитном поступку, донето је Решење о престанку функције председника општине, заменика председника општине и чланова Општинског већа општине Ковин. С обзиром да је председница општине Сања Петровић 16. јануара поднела писану оставку на функцију „из личних разлога“, о овоме се није расправљало, већ је само констатовано доношењем решења. Подсетимо, сходно тој оставци, по сили закона престаје функија заменику председника Зорану Николићу, као и члановима актуелног сазива Већа (именовања за те функције предлаже председник општине и заједно чине извршну власт, прим. аут). Сви они, међутим, остају на дужности и врше „текуће послове до избора новог председника општине, заменика председника и чланова општинског већа“, а посебним актом накнадно ће бити утврђен дан престанка обављања дужности.
Важну одлуку за даљи развој привредних активности и најављеног  инвестирања турског „Мел текстила“ на територији општине Ковин присутни одборници су донели једногласно - Одлуку о покретању поступка за прибављање непокретности у јавну својину општине Ковин непосредном погодбом и преносу права коришћења на непокретности у јавној својини са једног на другог носиоца права коришћења. Подсетимо, реч је о прибављању бившег „Бековог“ погона „Младост“ у Ковину у јавну својину - од садашњег власника, ДОО „СИБ“ експорт-импорт и потом о преносу права коришћења са Општине Ковин на инвеститора из Турске, са којим је 8. јануара потписан Меморандум о сарадњи којим је предвиђено да Општина, након регулисања имовинско-правних односа, изда у дугогодишњи закуп земљиште и објекат на локацији некадашње „Младости“ компанији „Мел текстил“ из Истанбула. Донето је и Решење о формирању петочлане стручне комисије која ће спровести овај поступак/процедуру. 
Одборници су донели Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Ковин за 2019. годину. Екстерну ревизију обавиће лице које испуњава законске услове за тај посао, а по добијању сагласности Државне ревизорске институције, у складу са прописаним. 
На данашњем заседању допуњена је Одлука о додељивању искључивог права ЈП „Ковински комуналац“ Ковин, чији је оснивач општина Ковин, за обављање делатности на које се Закон о јавним набавкама не примењује. Допуњен је део у вези са обављањем радова на водоводу и канализацији па се, поред права на „постављање, адаптацију, реконструкцију..“ додаје „и превезивање постојећих прикључака цевних инсталација у области водовода и канализације“. Све у циљу, како стоји у образложењу, побољшања услуга коришћења водоводне и канализационе мреже. 
Донето је Решење о разрешењу и именовању два члана Школског одбора Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин: нови чланови, као представници локалне самоуправе су Маријана Савић и Александра Томић из Ковина (уместо разрешених Миланке Станковић и Марине Деспинић).

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31