ЗЛАТНИК У ЧЕСНИЦИ ПРОНАШЛА МАЛА МИЛА

09 јан 20
Прочитано 1090 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Према установљеној лепој традицији, у организацији Актива жена Прве МЗ Ковин, на централном градском тргу окупио се јуче, другог дана Божића, велики број деце и грађана, како би присуствовали традиционалном ломљењу чеснице. Парче чеснице у којем је био златник – симбол среће и напретка, нашло се ове године у рукама млађане Миле Хансем из Дубаија, која божићне празнике прославља код деке и баке у Ковину.
Према установљеној лепој традицији, у организацији Актива жена Прве МЗ Ковин, на централном градском тргу окупио се јуче, другог дана Божића, велики број деце и грађана, како би присуствовали традиционалном ломљењу чеснице. Парче чеснице у којем је био златник – симбол среће и напретка, нашло се ове године у рукама млађане Миле Хансем из Дубаија, која божићне празнике прославља код деке и баке у Ковину. Празничну атмосферу додатно су улепшали, као и увек, „Ковински бећари“, а велики божићни колач испекли су пекари ковинске Болнице. 
Актив жена Прве МЗ Ковин већ читаву деценију успешно организује ломљење чеснице 8. јануара, тачно у подне, у сарадњи са свештенством Српске православне цркве у Ковину и под покровитељством Општине Ковин. На сарадњи у припреми традиционалног празничног програма свима се, у име организатора, захвалила председница Атива жена Прве МЗ, Снежана Цветковић. И овога пута председница општине Сања Петровић и председник Скупштине општине Зоран Брадањи ломили су чесницу и делили је, прво деци, а потом и осталим грађанима. 

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31