ОТВАРА СЕ „РУСКИ КУТАК“ У БИБЛИОТЕЦИ

01 феб 18
Прочитано 174 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Следеће седмице, у уторак 6. фебруара, у Библиотеци „Вук Караџић“ у Ковину биће уприличено отварање „Руског кутка“, пројекта реализованог у сарадњи ове установе са Руском хуманитарном мисијом (РХМ).


Следеће седмице, у уторак 6. фебруара, у Библиотеци „Вук Караџић“ у Ковину биће уприличено отварање „Руског кутка“, пројекта реализованог у сарадњи ове установе са Руском хуманитарном мисијом (РХМ).Свечаност ће почети потписивањем Меморандума о сарадњи између Руске хуманитарне мисије и Општине Ковин у свечаној сали СО Ковин у 11 сати. Потписе на  Меморандум ставиће, у име Руске хуманитарне мисије, руководилац регионалног представништва на Балкану Бранимир Нешић и у име Општине Ковин, председница Сања Петровић.  Церемонија свечаног отварања „Руског кутка“ планирана је потом, са почетком у 12 часова у Библиотеци „Вук Караџић“. Међу званицама, поред делегација РХМ и Општине Ковин, биће представници амбасаде Руске федерације у Србији, Руског дома у Београду, Медија центра „Руски Експрес“ у Београду, Првог канала Руске телевизије из Москве. За ову прилику, посебан програм извешће ученици ОШ „Бора Радић“ из Баваништа, који изучавају руски језик у оквиру редовне наставе.Специфичност пројекта у Ковину је та, да ће „Руски кутак“ при Библиотеци „Вук Караџић“ имати један од највећих фондова дечије књиге на руском језику у Републици Србији и на Балкану. Осим тога, књижни фонд библиотеке ће бити обогаћен и делима класичне и савремене руске литературе, који ће бити на располагању свим грађанима Ковина и Јужнобанатског округа.
После отварања „руских кутака“ у Београду, Нишу, Зрењанину, Крушевцу, Белој Цркви, Медвеђи и Ковин ће се сврстати у ред градова обухваћених великим пројектом Руске хуманитарне мисије „Руски кутак“, усмереном на увећавање и оплемењивање књижног фонда на руском језику у Републици Србији.

(Фото архива ОУ Ковин)


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

ВРЕМЕ

Облачно

4°C

КОВИН

Облачно

Влажност: 69%

Ветар: 28.97 km/h

  • 23 Феб 2018

    Облачно 5°C 1°C

  • 24 Феб 2018

    Углавном облачно 2°C -2°C