ИЗБАЛАНСИРАНО ИЗВРШЕЊЕ БУЏЕТА

10 авг 15
Прочитано 881 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Усвајањем Анекса III Уговора о извођењу радова на инфраструктурном опремању Индустријске зоне у Ковину, започета је 4. седница Општинског већа...


Усвајањем Анекса III Уговора о извођењу радова на инфраструктурном опремању Индустријске зоне у Ковину, започета је 4. седница Општинског већа општине Ковин, у новом сазиву. Зоран Николић, председник општине Ковин, навео је да су политичка нестабилност у општини, као и чекање на увоз најсавременије „Сименсове“ електроопреме за трафостаницу у зони основни разлози одлагања завршетка радова, али да се то никако неће негативно одразити на актуелне инвестиције Индонежана у изградњи печуркане.
Biljana StojkovićИзвештај о извршењу буџета општине Ковин за првих 6 месеци ове године, изнела је Биљана Стојковић, руководилац Оделења за финансије, нагласивши да је у основи задовољна постигнутим. План прихода извршен је са 42,56%, док су расходи у првих 6 месеци износили скоро 406 милиона динара или 34,38% од планираног. У дискусији већег броја већника, уз похвалу избалансираности шестомесечне буџетске пројекције, наглашено је да се пажња у наредном периоду обрати на трошење средстава из суфицита, затим на правовременост спровођења јавних набавки ...
Потом су без веће дискусије већници прихватили предложене и са другим ребалансом буџета усклађене, Финансијске планове за Прву и Другу ковинску месну заједницу, а потом и за месне заједнице Делиблато, Мраморак, Гај, Дубовац, Плочица и Мало Баваниште.

Већници су усвојили и предложену промену цена пијачних и погребних услуга ЈП „Ковински комуналац“ Ковин за насељено место Ковин, којим су ове цене увећане за 5% и тако усклађене са овогодишњим растом цена на мало. У наредном периоду биће усклађене и врло разнолике цене истих услуга у свим осталим насељеним местима у општини, па ће се и оне врло брзо наћи на дневном реду Општинског већа, речено је у дискусији.

Opštinsko veće 2Веће је прихватило понуђени текст Уговора о преносу права јавне својине на непокретности коју чини део војног комплекса „Аеродром“ у Ковину, као и део комплекса „Детелиште“ између Републичке дирекције за имовину и Општине Ковин, и овластило председник општине да са директором Дирекције потпише уговор.
На крају седнице, дужа расправа је вођена поводом проблема у функционисању Општинског ватрогасног савеза. Председник Николић је истакао чињеницу да Општински ватрогасни савез нема средстава за рад и није спреман да реагује у овим временским неприликама које су данас. Речено је да је ово удружење 2014. године из општинске касе добило преко 5 и по милиона динара, а ове године ни један динар, јер није оправдало утрошак дела прошлогодишњих средстава. Председник општине је сводећи бројне дискусије и преузимајући одговорност, предложио да Веће за куповину горива и поправку гума издвоји нешто преко 158 000 динара, како би добровољна ватрогасна друштва могла да реагују у ванредним ситуацијама. Потом је предложио и да се Општинска управа задужи да за наредну седницу Већа припреми Нацрт одлуке о преузимању оснивачких права над ОВС са циљем да се обезбеди и стабилно функционисање савеза али и надзор над његовим радом.


КАЛЕНДАР

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31