УЧИТЕЉУ МИЛОШУ БАКОВИЋУ НАГРАДА ЗА „ДИГИТАЛНИ ЧАС“ О ЗАВИЧАЈУ

12 дец 17
Прочитано 464 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Mинистарство трговине, туризма и телекомуникација објавио је резултате Наградног конкурса за наставнике основних школа „Дигитални час“ 2017/2018.” У конкуренцији 158 радова, рад учитеља Милоша Баковића из ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин проглашен је једним од најуспешнијих и тиме заслужио трећу награду!

Mинистарство трговине, туризма и телекомуникација објавио је резултате Наградног конкурса за наставнике основних школа „Дигитални час“ 2017/2018.” У конкуренцији 158 радова, рад учитеља Милоша Баковића из ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин проглашен је једним од најуспешнијих и тиме заслужио трећу награду!Реч је о наставној јединици „Научили смо о завичају“ коју је реализовао са својим ђацима трећег разреда – учитељ Милош је час Природе и друштва водио употребом ИК технологије која је час учинила динамичним, занимљивим и веома ефикасним, јавља ПР школе Наташа Буљугић. 
Конкурс иначе има за циљ подстицање употребе информационих, комуникационих технологија као наставног средстава, односно употребу информационих технологија које су применљиве у настави. Оне су усклађене са задацима и циљевима часа, доступне ученицима и подстицајне за њихово активно учешће у наставном процесу. Намењен је свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија. Може бити сврстан у једну од три групе наставних предмета: математика, информатика, рачунарство и техничко образовање; друштвене науке, уметност, спорт;  природне науке. 
 О свом раду учитељ Милош каже: „На наградном конкурсу „Дигитални час” учествујем од 2015. године и сви моји радови нашли су своје место у Електронским зборницима радова. Данашње генерације ученика су „дигитални урођеници“ зато што расту окружени технологијом и свакодневно је користе, али је не користе на прави начин. Трудим се да својим ученицима покажем да учење уз технологију може да буде забавно и веома подстицајно за активно учествовање у процесу наставе. Савремена настава природе и друштва се не може замислити без употребе информационе технологије. Приликом систематизације градива често организујем такмичарске квизове. Квиз уноси динамику кроз процес наставе и доприноси активном учешћу свих ученика. У оквиру сваке групе, односно екипе, тада се успоставља сарадња, развијају спретност, такмичарски дух и креативност. Један тако успешно организован и реализован час природе и друштва у свом разреду послужио ми је као идеја за пријављивање на наградни конкурс. Поносан сам што сам своју школу представио у најбољем светлу на овом конкурсу“. 
Честитамо учитељу Милошу Баковићу, али и његовим ђацима на „дигитално“ савладаном градиву и додајемо да је лепо што на овај начин проносе име града и општине у којој живе, уче и стварају.


КАЛЕНДАР

« Јануар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

ВРЕМЕ

Облачно

2°C

КОВИН

Облачно

Влажност: 94%

Ветар: 11.27 km/h

  • 20 Јан 2018

    Rain 4°C 2°C

  • 21 Јан 2018

    Rain And Snow 3°C 1°C