СА 10. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

28 нов 17
Прочитано 454 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Општинско веће општине Ковин одржало је у петак, 24. новембра, 10. седницу на којој је усвојено низ нацрта одлука и решења које се у форми предлога прослеђују на коначно доношење Скупштини општине Ковин. О томе, као и о предложеном са претходне, 9. седнице Већа, одборници ће се изјашњавати на заседању заказаном за последњи дан овог месеца, у четвртак, 30. новембра.


Општинско веће општине Ковин одржало је у петак, 24. новембра, 10. седницу на којој је усвојено низ нацрта одлука и решења које се у форми предлога прослеђују на коначно доношење Скупштини општине Ковин. О томе, као и о предложеном са претходне, 9. седнице Већа, одборници ће се изјашњавати на заседању заказаном за последњи дан овог месеца, у четвртак, 30. новембра. Тако, утврђени су предлози Одлуке о оснивању „Установе за спорт“ Ковин; Одлуке о суоснивању Јавног предузећа „Урбанизам“ Панчево и уговора о регулисању међусобних односа за пружање услуга за обављање делатности из области урбанизма и заштите животне средине; одлуке о измени Одлуке о месним заједницама на територији општине Ковин; одлуке о измени Одлуке о боравишној такси; одлуке о допуни Одлуке о додељивању искључивог права ЈП „Ковински комуналац“ Ковин, чији је оснивач општина Ковин, за обављање делатности на које се Закон о јавним набавкама не примењује; одлуке о преносу права коришћења на непокретности у јавној својини општине Ковин ЈП „Ковински комуналац“ Ковин – постројење за пречишћавање воде за пиће у Баваништу; одлуке о преносу права коришћења непокретности у јавној својини општине Ковин ЈП „Ковински комуналац“ Ковин – пословни простор у Малом Баваништу.
Прихваћени су и нацрти решења о давању сагласности на прву измену Програма пословања ЈП „Ковински комуналац“ Ковин за 2017. и на измену Програма пословања ЈП „Ковин-гас“ Ковин за 2017. годину.Усвојен је и нацрт решења о разрешењу дужности директора Дома здравља „Ковин“ Ковин и о именовању вршиоца дужности директора здравствене установе, а о предлозима ће се изјаснити одборници на седници Скупштине општине Ковин.
Донета је Одлука о давању на коришћење покретних ствари  - опреме за производњу биодизела ЈП „Ковински комуналац“ Ковин, као и Одлука о покретању поступка за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин парцеле 9309/1 и 9308/203 КО Ковин прикупљањем писаних понуда, уз решење о формирању комисије за спровођење тог поступка.
Усвојени су и анекси Колективног уговора код послодавца Јавног предузећа за комунално стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин и Колективног уговора Јавног предузећа „Ковин-гас“ Ковин. Веће је донело решење о давању сагласности на Правилник о организацији и систематизацији радних места, вредновању, опису и попису послова и задатака радних места ЈП „Ковин-гас“ Ковин.„Ковинском комуналцу“ дата је сагласност за постављање надстрешнице испред објекта капеле на градском гробљу у Ковину.Усвојени су записници буџетског инспектора о извршеном ванредном инспекцијском надзору у ЈП „Ковински комуналац“ Ковин и о инспекцијском надзору у ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато.Већници су дали „зелено светло“ и на измену Ценовника закупа везова на пристану у ковинском Дунавцу. Измена се односи на могућност исплате закупа у више рата, уколико се он плаћа на период не краћи од једне године.
Донето је Решење о именовању радних група за израду Локалног акционог плана за образовање, запошљавање, здравствену и социјалну заштиту и становање Рома у општини Ковин за период 2018-2020. године.Решењем је промењен један заменик члан Комисије за комасацију из МЗ Скореновац – уместо Имреа Чотија, у овој комисији радиће Ференц Ереш.  Такође, донето је решење о употреби средстава текуће буџетске резерве (средства за ОШ „Предраг Кожић“ Дубовац, израда пројектно-техничке документације).На почетку заседања, већници су усвојили записник са 9. седнице, одржане 16.11.2017. године.


КАЛЕНДАР

« Август 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31