ИСТРАЖИВАЊА НАФТЕ И ГАСА У ПРОЈЕКТУ НИС-А „ЈУЖНИ БАНАТ 2“

15 нов 17
Прочитано 581 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Поводом реализације пројекта сеизмичких испитивања на територији неколико јужнобанатских општина и почетка сегмента који се односи на истраживања на територији општине Ковин, представници компаније НИС одржали су данас радни састанак у Општини са представницима локалне самоуправе, како би презентовали пројекат  истраживања нафте и гаса под називом „Јужни Банат 2“ и уверили домаћине у то да ништа неће бити рађено без потребних дозвола и пристанка власника земљишта на којем се испитивање обавља


Поводом реализације пројекта сеизмичких испитивања на територији неколико јужнобанатских општина и почетка сегмента који се односи на истраживања на територији општине Ковин, представници компаније НИС одржали су данас радни састанак у Општини са представницима локалне самоуправе, како би презентовали пројекат  истраживања нафте и гаса под називом „Јужни Банат 2“ и уверили домаћине у то да ништа неће бити рађено без потребних дозвола и пристанка власника земљишта на којем се испитивање обавља.Тим НИС-а поздравио је заменик председнице општине Ковин, Зоран Николић, а састанку су присуствовали и помоћници председнице Оливера Танасијевић и Ратко Мосуровић, као и руководиоци одељења у ОУ Ковин, Љубомир Ђорђевић и Радован Вукосављевић.По завршетку састанка на којем је договорено и ко ће бити контакти у име локалне самоуправе током реализације овог значајног пројекта, компанија НИС издала је следеће саопштење:   НИС започиње геофизичка истраживања нафте и гаса на територији општине Ковин Ковин, 15. новембар 2017.годинеУ склопу истраживања нафте и гаса у Србији, НИС започиње геофизичка истраживања на подручју општине Ковин. Планирано је да истраживања  у овој општини трају од друге половине децембра ове године до краја априла 2018. године. Ови радови се обављају у оквиру пројекта сеизмичких испитивања на истражном подручју  «Јужни Банат 2», а поред општине Ковин, обухватају и Панчево, Алибунар и Ковачицу.
Извођач радова је „Нафтагас нафтни сервиси - Сеизмички сервиси“ НИС-a. Компанија НИС поседује све неопходне дозволе и сагласности надлежних државних органа за извођење сеизмичких радова и у току радова ће поштовати све еколошке стандарде и правила безбедности на раду. 
У току је информисање власника и корисника парцела о планираним истраживањима, док ће радови бити спровођени искључиво на парцелама чији су власници дали сагласност и потписали документ који омогућава пролазак кроз посед. Представници НИС-а ће се максимално трудити да у току извођења радова не ремете свакодневни живот и рад грађана.
Ради свеобухватне и потпуно отворене комуникације са грађанима, у месним заједницама у којима се спроводе испитивања отворени су информативни пунктови, где грађани  могу да добију додатне информације о радовима и доставе своје сугестије, сваког радног дана од 8 до 14 часова. Као одговорна компанија, НИС ће све захтеве грађана  пажљиво размотрити са представницима локалне заједнице.
НИС је уверен да ће уз помоћ грађана и локалне самоуправе успешно реализовати овај пројекат који ће бити од опште користи како за компанију, тако и за ширу друштвену заједницу. Kомпанија захваљује свим учесницима у реализацији овог стратешки важног пројектa. 

Додатна информација:3Д сеизмичким истраживањима мери се брзина простирања сеизмичких таласа на основу којих ће бити дефинисана позиција потенцијалних лежишта нафте и гаса. Након геофизичких истраживања уследиће обрада и интерпретација 3Д сеизмичких података у циљу откривања нових резерви нафте и гаса.
За истраживања се користи уређаји са савременом, wireless (бежичном) технологијом која је потпуно безбедна како по животну средину, тако и по здравље људи. Ови савремени уређаји и њени делови нису употребљиви у било које друге сврхе осим за сеизмичка испитивања, а потпуно су безбедни за здравље људи и животну околину. Уређаји су под континуираном GPS контролом тако да у сваком тренутку постоји и могућност лоцирања ове опреме.


КАЛЕНДАР

« Април 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30