Одштампајте ову страницу

ОДРЖАН 5. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

02 нов 17
Прочитано 611 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У организацији Националне службе за запошљавање (НСЗ), филијале Панчево и испоставе у Ковину и Општинске управе Ковин, данас је у галеријском простору Центра за културу Ковин успешно одржан 5. сајам запошљавања.


У организацији Националне службе за запошљавање (НСЗ), филијале Панчево и испоставе у Ковину и Општинске управе Ковин, данас је у галеријском простору Центра за културу Ковин успешно одржан 5. сајам запошљавања. 
Манифестацију је прогласила отвореном председница општине Ковин Сања Петровић и том приликом, између осталог, нагласила: „Добро је што се Сајам запошљавања одржава ове године у нашој општини  и што је пружена могућност незапосленим лицима са наше територије да се кроз директан контакт упознају са потребама тржишта рада, као и да представе своје квалитете и знања заинтересованим послодавцима на најбржи и најлакши начин. Посебно бих се захвалила послодавцима што су препознали значај овог догађаја и у тако великом броју учествују у заједничком задатку са локалном самоуправом и Националном службом - да упослимо људе и смањимо број оних који су само број из неке евиденције.“ Председница је такође рекла да је Локалним акционим планом запошљавања за 2017. годину укупно готово десет милиона динара обезбеђено за три мере активне политике запошљавања – за јавне радове, програме стручне праксе и за самозапошљавање, од чега је половина средстава из општинског буџета, а други део из Републике. „И то је само делић онога што морамо да учинимо“, додала је Сања Петровић, пожелевши срећу у разговорима за посао свим суграђанима који су дошли гајећи наду да ће баш данас добити ангажман.
Присутнима су се посебно обратили директорка Покрајинске службе за запошљавање АП Војводине, Снежана Седлар, а потом и директор филијале у Панчеву Ђорђе Лукач, који су се захвалили Општини Ковин на одличној сарадњи, затим послодавцима који су се одазвали у великом броју, али и незапосленима који путем тржишта рада, пратећи и овакве догађаје показују активизам на заједничком задатку.
На 5. Сајму потребе за радницима исказало је укупно 20 послодаваца и то: Generali osiguranje Србија, Opportunity banka, WEST pharmaceutical Services, PKC Wiring Systems Смедерево, ДДОР Нови Сад, GOMEX Зрењанин и фирме са седиштем у Ковину - Статик, Силоин, Утва силоси, Алпис, Стари рам, Инвал-стат, ЗТР Сава про, Агенција Арт-пројект, Еко-фурнир, Матик турист. Пламен град, Delta Danube, Агенција Сања, Туристичка организација. 
Потребе су исказане за најразличитијим профилима струка, од саветника за осигурање, бравара, заваривача, металоглодача, конобара, кувара, радника у производњи, возача, продаваца, до процесних инжењера, машинских инжењера, туризмолога, инжењера пољопривреде.