САДРЖАЈНО И ВЕСЕЛО УЗ ЛЕТЊИ ПРОГРАМ БИБЛИОТЕКЕ

29 авг 17
Прочитано 769 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, огранак „Теофило Димић“ Баваниште, организовала је у протеклом периоду летње радионице за децу и књижевно вече.

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, огранак „Теофило Димић“ Баваниште, организовала је у протеклом периоду летње радионице за децу и књижевно вече.Библиотека „Вук Караџић“ Ковин, огранак „Теофило Димић“ Баваниште, организовала је у протеклом периоду летње радионице за децу и књижевно вече.У петак, 25. августа, одржано је књижевно вече завичајног аутора Биљане Видовић, рођене 1969. године у Баваништу где је завршила основну школу.Освојила је бројне литерарне награде на општинским такмичењима у Ковину и Панчеву, а у оквиру библиотеке „Сабрана дела Биљане Видовић“ налазе се следећи наслови: „Окови срца“, „Живот у машти“, „Некад и сад“, „Смех и подсмех“, „Писма и снови“, „Зечија трава, живот спасава“...Приликом овог сусрета представила је трилогију од драмских дела „Окови срца“  и  „Живот у машти“ и  збирке поезије „Некад и сад“. О издањима куће која је објавила Биљанине књиге говорила је Мирослава Петровић, оснивач и власник ИК „Мирослав“, која је и представила рад тог издавача и напоменула да годишње објаве око 30 наслова. Рецензент књига Биљане Видовић,  академик Слободан Јарчевић пренео је своје мишљење о књижевном раду и делима Биљане Видовић. У својим рецензијама између осталог каже: „...Биљана Видовић је песнички даровита и успева унети у стихове све радости и патње људске душе – не мање вешто од најпознатијих песника у српској књижевности, па и од песника светског гласа међу којима је  и чувени Рабиндранат Тагоре...“
У огранку у Баваништу, у периоду од 17. јула до 26. августа, организоване су летње радионице за децу предшколског и школског узраста.Библиотеку је током летњих радионица посетило 119-оро деце што указује на велико интересовање за овим програмским садржајима, каже о реализованом директорка Јелена Стојановић.Сви полазници имали су прилике да кроз игру и забаву, дружење и разговоре науче да своју креативност испоље на користан и забаван начин.Уз коришћење адекватне литературе, комбиновањем разних ликовних техника, деци је указано на значај неговања и чувања народне традиције и начине заштите животне средине кроз рециклирање отпадног материјала.Одржано је девет радионица: Наша њива сунцокрета; Цветна ливада- уз решавање стихованих загонетки из Данице за младе; Моја кућица -еколошка радионица, рециклажа;Сунце-извор живота; Миш- прављење миша од разнобојног папира уз решавање загонетки; Рециклирање: направи од ролне тоалет папира Нинџа корњаче или лигње и оригами жабица; Паун са прекрасним шареним перјем- комбиновање технике цртања и оригамија; Сунце, песак, море, плажа- комбиновање технике цртања и оригамија; Плави зец- оригами, уз стиховање песме Душка Радовића „Плави зец“ и Јована Јовановића Змаја „Зека, зека из јендека“.У наставку погледајте фотографије са књижевне вечери и радионица, које су нам доставили из Библиотеке „Вук Караџић“.


КАЛЕНДАР

« Мај 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

ВРЕМЕ

Облачно

22°C

КОВИН

Облачно

Влажност: 60%

Ветар: 11.27 km/h

  • 26 Мај 2018

    Углавном облачно 27°C 18°C

  • 27 Мај 2018

    Scattered Thunderstorms 28°C 17°C