ВЕЋЕ УБРЗАВА ИЗГРАДЊУ ФАБРИКЕ ВОДЕ У БАВАНИШТУ

Веће Веће фото: Општина
24 јул 15
Прочитано 1050 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На трећој седници Општинског већа општине Ковин одржаној данас, усвојен је Aнекс број 1. Уговора о заједничком финансирању изградње......


2 Opštinsko većeНа трећој седници Општинског већа општине Ковин одржаној данас, усвојен је Aнекс број 1. Уговора о заједничком финансирању изградње електроенергетских објеката у општини Ковин. Анексом је практично продужен рок за радове на нивелисању терена у блоку 119, а што је услов наставка радова на изградњи трафостанице 2 у Индустријској зони. Иначе, прва трафостаница у Индустријској зони ће ових дана бити пуштена у рад чиме ће бити окончана Прва фаза радова у блоку 119.
Уз усвајање овог Анекса 1, за радове у Индустријској зони била је везана и следећа тачка дневног реда којом се Д.О.О „Шидпројект“ из Шида даје сагласност да изврши стручни надзор над уграђених 20 комада стубова и светиљки у Дунавској улици у Ковину. У образложењу је наглашено да се сви радови изводе у складу са пројектном и тендерском документацијом за извођење радова на инфраструктурном опремању Индустријске зоне у Ковину.
Циљ је да рокови који се односе на реализацију друге фазе изградње Фабрике воде у Баваништу крену што пре, рекао је Зоран Николић, председник општине Ковин, дискутујући при разматрању Предлога Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2015. годину МЗ Баваниште по другом ребалансу. Он је подвукао да је ова тачка кључни разлог овако брзог заказивања данашње седнице Већа. У појашњењу, које је дала Биљана Стојковић, руководилац Оделења за буџет и финансије, наглашено је да се на овом решењу инсистира како би се одмах покренуле сложене процедуре јавних набавки за другу фазу радова на изградњи Фабрике воде у Баваништу. Иначе, ребалансом је за Фабрику воде у Баваништу из буџета општине опредељено преко 97 милиона динара.
У овом контексту, такође водећи рачуна о брзини рада, Већници су усвојили и предложено Решење о давању сагласности на Другу измену и допуну Финансијског плана за 2015. годину МЗ Скореновац. Овим Решењем се у Скореновцу убрзано решава проблем финансирања комуналног редара.
3 Opštinsko većeПосле дуже расправе, уз учешће већег броја дискутаната, већници су усвојили и предложено Решење о образовању нове Комисије за расподелу средстава удружењима грађана. Закључујући дискусију председник Николић је рекао да је, и поред тога што се поштује одлука претходне Комисије, због незадовољства дела јавности, потребно пажљивије сагледавање расподеле буџетских средстава. Основни задатак нове комисије је да изради прецизнији Правилник и обезбеди јаснију и поштенију расподелу не малих буџетских средстава која се издвајају за делатност удружења грађана.
Одлуком Већа Мото клубу „Маргум“ из Ковина дата је сагласност да од 7. до 9. августа на „Шљункари“ одржи осми по реду мото скуп, уз обавезу да коришћени простор после скупа врати у првобитно стање.
На самом почетку седнице у дневни ред је уврштена и тачка којом се Утврђује Предлог Решења о престанку фиункције председника Управног одбора Дома здравља „Ковин“ Ковин. Општинско веће је на данас одржаној седници утврдило предложено Решење и доставило га СО Ковин на разматрање и усвајање.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31