ПРИЈЕМ ЗА ЖЕЉКА АРСИЋА „БРОНЗАНОГ“ ФИЗИЧАРА ИЗ ПЛОЧИЦЕ

Пријем Жељка Арсића Пријем Жељка Арсића фото: Општина
23 јул 15
Прочитано 1382 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Председник општине Ковин, Зоран Николић, примио је данас Жељка Арсића, освајача бронзане медаље на 46. Међународној олимпијади из физике ....


2. Željko ArsićЖељко АрсићПредседник општине Ковин, Зоран Николић, примио је данас Жељка Арсића, освајача бронзане медаље на 46. Међународној олимпијади из физике одржаној почетком јула у индијском граду Мумбају. Млади Плочичанин је као члан петочлане репрезентације Србије, на највећем светском скупу младих физичара, освојио бронзано одличје у конкуренцији више стотина учесника из 86 земаља света. Поред њега, још две бронзе и две похвале освојили су ученици из Србије.
У разговору са некадашњим вуковцем и ђаком генерације плочичке основне школе, учествовали су и Тихомир Вукосављевић, председник СО Ковин, који као житељ Плочице познаје младог физичара, као и Зарија Даниел, заменик председника општине, који је својевремено предавао Арсићу док је похађао школу у Плочици. Домаћини су се интересовали не само за утиске које је Арсић донео из Индије, већ и за сам ток такмичења. Изразивши задовољство постигнутим резултатом и током самог такмичења, Арсић је додао и да из земље домаћина олимпијаде, носи врло разнолике утиске, с обзиром да је то једна, како је рекао, врло противречна земља.
Арсић је по завршетку основне школе у Плочици, завршио Електротехничку школу у Панчеву и од септембра ће носити индекс Физичког факултета, смер Теоријска и експериментална физика. Иначе, будућег физичара из Плочице је пре 4 године локална самоуправа наградила као вуковца и ђака генерације у Основној школи „Ђура Филиповић“ из Плочице, а ове године, приликом доделе признања вуковцима, Арсић је за улазак у државни тим, уочи такмичења у Индији, награђен лаптопом. Зоран Николић је истакао да ће и убудуће локална самоуправа пратити и уважавати младе и талентоване ученике из наше средине и давати им подршку за њихов даљи рад и развој. На крају разговора председник је изразио жељу да ће врло брзо поново бити повода за нови сусрет са Жељком Арсићем и његовим новим резултатима, и да ће поново имати прилику да му пружи подршку и уручи пригодан поклон.


КАЛЕНДАР

« Април 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30