ЗА УРЕЂЕЊЕ КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ ИЗ ПОКРАЈИНЕ 18 МИЛИОНА, ОПШТИНА ОБЕЗБЕДИЛА 15

15 јун 17
Прочитано 1598 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Укупно 33 милиона динара обезбеђено је за уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на подручју ковинске општине у 2017. години.


Укупно 33 милиона динара обезбеђено је за уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на подручју ковинске општине у 2017. години. Ово је озваничено јуче у Новом Саду где је, по овлашћењу председнице општине Сање Петровић, у име општине Ковин Слађана Ћириковачки, координаторка групе за ЛЕР, потписала уговор којим се дефинишу међусобне обавезе АП Војводине – Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Општине Ковин и ЈП „Воде Војводине“ на овом послу. Реч је о томе да је из Покрајине обезбеђено 18 милиона динара бесповратних средстава (путем конкурса ресорног Секретаријата, тачан износ је 17.966.000,00), а буџетом општине упланирано је 15 милиона динара за ову намену. Извођење радова обезбеђују „Воде Војводине“ путем јавне набавке, а Општина одређује овлашћеног представника за комуникацију са ресорним Секретаријатом и Јавним водопривредним предузећем, ради реализације уговора. Сходно пријави на конкурс, укупна средства за територију ковинске општине намењена су уређењу каналске мреже у катастарским општинама Ковин, Скореновац, Плочица, Дубовац, Гај, Баваниште, Делиблато и Мраморак.

Како је саопштено на сајту војвођанске Владе, потпредседник Ђорђе Милићевић и ресорни секретар Вук Радојевић, уручили су уговоре председницима/представницима 40 локалних самоуправа у Војводини, које су оствариле право на бесповратна средства у оквиру конкурса намењеног уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта. Укупна вредност ове инвестиције, планиране програмом Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за 2017. годину, износи 920 милиона динара.
У свом обраћању, потпредседник Милићевић је навео да је реч о једној од најзначајнијих конкурсних линија ресорног секретаријата и целе покрајинске владе, и по обиму и по суштини: „Два су директна бенефита од овог посла. Један је општи, економски, јер се ради о инвестицији од преко 900 милиона динара, која ће бити усмерена у привреду Покрајине. Са друге стране, реч је о одржавању веома важног и изузетно вредног хидромелиоративног система од преко 20.000 километара каналске мреже“, указао је Милићевић.
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је истакао да је реч је о пројекту који захтева континуирани приступ: „Данашња улагања од 920 милиона динара за уређење каналске мреже, заједничка су инвестиција, у којој је Секретаријат учествовао са 480 милиона динара, а учешће локалних самоуправа 440 милиона динара. На овај начин ће се заједничким средствима обезбедити додатне финансије водопривреди Војводине и радити, и на уређењу црпних станица, испуста, устава и пропуста, односно на свеукупном уређењу свих водопривредних објеката у оквиру каналске мреже.“
(Фото: пресс служба АП Војводине)


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31