ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ЗА НОВИНАРЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

06 јун 17
Прочитано 1088 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Туристичка организација Војводине у сарадњи са туристичким организацијама Панчева, Беле Цркве и Ковина, организује посету страних новинара специјализованих за праћење дешавања у области туризма, у периоду од 8. до 11. јуна.


Туристичка организација Војводине у сарадњи са туристичким организацијама Панчева, Беле Цркве и Ковина, организује посету страних новинара специјализованих за праћење дешавања у области туризма, у периоду од 8. до 11. јуна.
Око 30 новинара из Словачке, Мађарске, Румуније, Бугарске, Словеније, Македоније и Србије обилазиће најзначајније туристичке локалитете у Панчеву, Белој Цркви и Ковину како би касније презентовали овдашњу понуду потенцијалним туристима у својим земљама, у окружењу.
maketa DunavПрвог дана посете, 8. јуна гости ће обићи Белу Цркву и упознати се са комплетном туристичком понудом те суседне општине, а петак, 9. јуна долазе у општину Ковин. Прва станица туристичког разгледања биће посета СРП „Делиблатска пешчара“ - Едукативном центру на Чардаку, са ручком у омладинском насељу, затим обилазак пешачких стаза и упознавање са настанком Делиблатске пешчаре и разноврсном и богатом флором и фауном, уз пратњу стручног водича. Потом, новинари ће бити у прилици да се упознају са Специјалним резерватом природе „Краљевац“ – природним лепотама и туристичком понудом, која обухвата вожњу чамцима, посматрање птица и истраживање станишта угрожених и строго заштићених врста животиња. У наставку следи посета салашу на Леанки, презентација пројекта „Историја банатске војне границе“, уз вечеру и одмор. Наредни дан резервисан је за обилазак марине на Дунавцу, јединствене макете тока Дунава на Старом граду и презентацију ручно рађених сувенира са мотивима општине Ковин. Такође, гости ће бити у прилици да се упознају са арехеолошком збирком постављеном у Центру за културу уз причу о настанку Старог града на левој обали Дунава, а након тога следи разгледање Ковина и историјских знаменитости. За сам крај, новинари ће обићи етно-кућу у Скореновцу, уз презентацију обичаја, културе и гастрономије Секељана.
Након посете општини Ковин новинари одлазе у Панчево, где ће током дводневног програма обићи најзначајније локалитете града Панчева и посетити манифестацију „Дани Вајферта“.
Циљ пропутовања новинара из иностаранства је промоција туристичке понуде и представљање најатрактивнијих и најзанимљивијих садржаја који ће путем штампаних и електронских медија, уз израду видео записа, упознати иностране туристе о разлозима посете општинама у Јужном Банату.


КАЛЕНДАР

« Јул 2017 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

ВРЕМЕ

Углавном облачно

21°C

КОВИН

Углавном облачно

Влажност: 80%

Ветар: 28.97 km/h

  • 25 Јул 2017

    Scattered Thunderstorms 26°C 18°C

  • 26 Јул 2017

    Partly Cloudy 24°C 16°C