НОВА ИЗВРШНА ВЛАСТ ОД 23. ЈУНА: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗОРАН НИКОЛИЋ – ЗИТА

Зоран Николић Зоран Николић фото: Општина
30 јун 15
Прочитано 1690 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На ванредној седници Скупштине општине Ковин, одржаној 23. јуна, одборници су изабрали нову извршну власт - за председника општине изабран је Зоран Николић (СПС), а потом

Zarija Danijel jun 2015 2На ванредној седници Скупштине општине Ковин, одржаној 23. јуна, одборници су изабрали нову извршну власт - за председника општине изабран је Зоран Николић (СПС), а потом је прихваћен његов предлог да се за заменика председника изабере Даниел Зарија (ДС), као и нови састав Општинског већа: Велимир Рађеновић, Драган Шљивовачки, Ђура Црепајски и Сања Спасић (остали из претходног сазива), Јасмина Ђаков, Трандафир Јенча, Оливера Танасијевић, Петар Стаменовић и Славољуб Стојадинов. Одборници су претходно изгласали смену досадашње председнице општине, Сање Петровић, а тиме су престале функције сада већ бившем заменику Дарку Баковићу и претходном саставу „општинске владе“. Седници је присуствовало 24 одборника, колико их је и гласало за новоизабраног председника, док је за смену досадашње председнице општине гласало 23 одборника. Седници нису присуствовали одборници СНС-а и „Препорода“.
Новоизабрани председник општине, Зоран Николић, захваљујући на поверењу, рекао је између осталог како „са данашњим даном треба да почнемо да враћамо достојанство Скупштине и достојанство одборницима“. Он је додао да, без сарадње са свим одборницима и онима који другачије мисле, не можемо да градимо једно нормално и цивилизовано друштво. Николић је са говорнице поручио и да „СНС може да уђе у власт када год то пожели, ако се определи да постане кооперативни сарадник у решавању проблема грађана заједно са нама“.
Skupsstinavanredna odbornici lasanje jun 2015 2Председник Зоран Николић, је појаснио и како ће функционисати нова локална влада: чланови Већа неће бити стриктно задужени по областима, већ ће, као колегијални орган, одлучивати о томе који ће од већника бити задужен за одређене тачке и теме.
Подсетимо, претходна владајућа гарнитура Општином је руководила четири месеца (од 19. фебруара), а укупно – узимајући у обзир да су последњи локални избори одржани априла 2013. године, за нешто више од две године ковинска општина је добила четвртог председника.
Додајмо још да је новоизабрани председник Зоран Николић био народни посланик у периоду од 1992. до 2005. године, а као дипломирани правник био и председник Законодавног одбора у Народној Скупштини, начелник ЈБ управног округа и коминистар правде у прелазној Влади Републике Србије у периоду 2000-2001. година.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31