ТРОДНЕВНИ ПРАЗНИЧНИ БАЗАР ОД 23. ДЕЦЕМБРА

19 дец 16
Прочитано 1225 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Туристичка организација општине Ковин и ове године организује Новогодишњи базар сувенира и ручних радова у холу Дома културе, од 23. до 25. децембра.
Учесници Базара су удружења и појединци са територије општине Ковин који се баве ручним радом, израдом аутентичних сувенира, као и удружења из општина Јужног Баната и окружења.


Туристичка организација општине Ковин и ове године организује Новогодишњи базар сувенира и ручних радова у холу Дома културе, од 23. до 25. децембра.
Учесници Базара су удружења и појединци са територије општине Ковин који се баве ручним радом, израдом аутентичних сувенира, као и удружења из општина Јужног Баната и окружења. Циљ манифестације је новогодишња и божићна понуда поклона на једном месту, уз дружење у празничној атмосфери.
ТОО Ковин, у сарадњи са Удружењем грађана „Ковинка“овога пута, организовањем радионица, већу пажњу посвећује деци и зато позивају младе суграђане да буду део Базара у што већем броју, сва три дана. Активно учешће Деда Мраза и кловна као аниматора, уз позоришне представе "Зимска празнична чаролија" Аматерског позоришта Ковин и "Црвенкапа и вук" Предшколске установе „Наша Радост" Ковин, додатна су гаранција за добру забаву.
Уз помоћ васпитача и чланица „Ковинке“, деца из Предшколске установе " Наша Радост" и деца са посебним потребама заједно ће правити новогодишње украсе.
Управо тим украсима, израђеним током радионица – једним делом - биће окићена јелка на платоу испред Дома културе, а преостале ће грађани моћи да купе - сав приход од продаје биће усмерен за потребе организационе јединице Центра за социјални рад Ковин - Дневног боравка за лица са сметњама у развоју.
Завршног дана, 25.децембра, деци, њиховим родитељима, васпитачима и свим осталим суграђанима, обратиће се председница општине Сања Петровић, како би званично отворила нову сезону клизања у центру града, испред Дома културе.
Након тога, ТОО Ковин дароваће свим присутним малишанима скромне новогошње пакетиће, са жељом да празнике проведу у здрављу и весељу.
КУД "Младост" из Ковина и КУД "Паја Маргановић" из Делиблата одржаће у недељу, 25. децембра, хуманитарни концерт у позоришној сали Центра за културу, а сав приход од продатих улазница биће намењен корисницима Дневног боравка за лица са сметњама у развоју.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31