НОВОГОДИШЊИ ТУРНИР У УБРЗАНОМ ШАХУ КОВИН 2016.

16 дец 16
Прочитано 1053 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У суботу, 10. децембра, одржан je II новогодишњи турнир у убрзаном шаху у организацији Шах клуба „Раднички“ Ковин и Спортског савеза општине Ковин.
У галерији Центра за културу Ковин обрело се укупно 36 учесника из Панчева, Смедерева, Ковачице, Опова, Лазаревца, Новог Сада, Прибоја, Дебељаче, Банатског Новог Села, Баваништа, Мраморка и Ковина.

У суботу, 10. децембра, одржан je II новогодишњи турнир у убрзаном шаху у организацији Шах клуба „Раднички“ Ковин и Спортског савеза општине Ковин.
У галерији Центра за културу Ковин обрело се укупно 36 учесника из Панчева, Смедерева, Ковачице, Опова, Лазаревца, Новог Сада, Прибоја, Дебељаче, Банатског Новог Села, Баваништа, Мраморка и Ковина. Међу такмичарима су били и велемајстор Горан Тодоровић из Ковина, као и интернационални мајстор Павле Орлов из Панчева, што је оцењено као посебна част за организаторе.
Играно је темпом 15 минута по играчу и након 9 кола као победник турнира изашао је мајсторски кандидат Драшко Читаковић из Лазаревца са 7 поена. Другопласирани је био такође мајсторски кандидат Милован Ратковић из Мраморака са истим бројем поена, али са слабијим додатним критеријумом по Бухолцу. Треће место заузео је фиде мајстор Ненад Робуљ из Панчева са 6.5 поена.
Што се тиче домаћих такмичара, чланова Шах клуба „Раднички“ Ковин, најбоље пласирани учесник је био Петар Ратковић из Мраморка са 5.5 поена - десето место у генералном пласману. Место иза, са истим бројем поена, али лошијим додатним критеријумом, заузео је Милорад Андрејевић из Ковина. Владимир Шапоња из Ковина је са 4.5 поена заузео деветнаесто место у генералном пласману. Најуспешнијим такмичарима на турниру додељене су пригодне награде.
Дружење уз шаховску таблу и фигуре протекло је у пријатној атмосфери. Сви учесници заслужују похвале за борбеност и фер понашање. Посебно радује што су међу посматрачима, осим верних љубитеља шаха, били и најмлађи полазници школе шаха, које ће овај турнир додатно инспирисати у усавршавању умећа у игри на 64 поља.
Шах клуб „Раднички“ Ковин и Спортски савез општине Ковин се овом приликом захваљују Центру за културу Ковин који је уступио простор и пружио неопходну техничку подршку у реализацији такмичења. Посебна захвалност иде спонзорима који су у значајној мери помогли реализацију Новогодишњег турнира. То су фирме АгроМОНДО из Новог Сада, ЗКИ семе уз Футога, дисконт пића „Меџик“ из Ковина и Угоститељска радња „Нота кафе“ из Ковина, каже у име организатора Саша Војиновић из ШК „Раднички“, који нам је доставио извештај и фотографије са турнира

Детаље о пласману на турниру можете погледати у приложеној табели.

ТАБЕЛА


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31