У СЛАВУ ВАТРОГАСТВА – ОДЛИКОВАЊА И УНАПРЕЂЕЊА

13 дец 16
Прочитано 1510 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У оквиру тродневног програма 15. трибине Ватрогасног савеза Војводине, чији је суорганизатор протеклог викенда на Чардаку у Делиблатској пешчари био Ватрогасни савез Ковина, под покровитељством општине Ковин, у суботу увече, 10. децембра, одржана је свечана додела одликовања и признања.


У оквиру тродневног програма 15. трибине Ватрогасног савеза Војводине, чији је суорганизатор протеклог викенда на Чардаку у Делиблатској пешчари био Ватрогасни савез Ковина, под покровитељством општине Ковин, у суботу увече, 10. децембра, одржана је свечана додела одликовања и признања. Церемонију су увеличали Њихова Краљевска Височанства, Престолонаследник Александар Карађорђевић и Принцеза Катарина, који су уручили ордење заслужнима.
Орден ЊКВ Краљевића Томислава Карађорђевића III реда додељен је Мирославу Милановићу, секретару Ватрогасног савеза Војводине и Драгану Среткову, председнику ДВД-а Дубовац.
Орден ЊКВ Краљевића Томислава Карађорђевића II реда додељен је члановима Организационог одбора 15. трибине, Јовици Ивковићу, Мирку Илићу и Цуцу Душану.
Орден „Златни крст за посебне заслуге“ добили су Нафтна индустрија Србије, Сања Петровић, председница општине Ковин, Перица Главинић, секретар Ватрогасног савеза Србије, Влада Племић, помоћник начелника сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, као и чланови Општинског ватрогасног савеза Ковин - Душан Милутиновић, Петар Станимиров, Милутин Новосел и Мирослав Михајловић.
У име Организационог одбора Ватрогасног савеза Војводине, Јовица Ивковић уручио је ЊКВ Престолонаследнику Александру уметничку слику, дар ватрогасаца у знак захвалности на подршци, а у име Ватрогасног савеза Србије Перица Главинић, секретар Савеза, уручио му је поклон колекцију одликовања.
Председник Ватрогасног савеза Војводине Драган Јајић званично је доделио унапређења појединцима, па је тако ванредно унапређен у чин вишег ватрогасног официра Милорад Милиновић, командир Ватрогасно-спасилачке јединице Ковин. Редовно, у чин вишег официра унапређени су Душан Цуцу, Мирко Илић, Миљан Дробњак и Синиша Шавија.
Специјалне плакете ВСВ-а додељене су Општини Ковин (примио у име локалне самоуправе председник СО Ковин Зоран Брадањи) и Саши Стефановићу, члану ДВД-а Ковин.
Јовица Ивковић уручио је плакете-захвалнице на учешћу и сарадњи делегацијама Српско-руског хуманитарног центра, Републике Српске, Федерације БиХ, Реублике Хрватске, Републике Словеније, Републике Мађарске и Словачке републике. Посебне захвалнице уручене су, поред осталих, представницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, ДВД-а Нови Пазар, ковинским фирмама „Техноизградња“, „НИС“д.о.о, „Грубић- комерц“, Црвеном крсту Ковин, КУД „Младост“, Удружењу „Фамилија“, Активу жена „Велико храбро срце“ из Малог Баваништа.
У уметничком делу програма учествовали су гуслар Александар Таушан, који је извео „Академију гусала“, затим Јаворка Пешић, радница „Србијашума“ на Чардаку која је отпевала „Тамо далеко“, а својим наступом одушевили су присутне најмлађи – фолклорни ансамбл КУД „Младост“ Ковин.
Претходно је, у петак поподне, званично отворена манифестација. О значају ватрогасног позива, али и о потреби додатне едукације и оспособљавања у савременим условима, говорили су Бобан Стевановић, заменик начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, Данијела Лончар, начелница ЈБ управног округа, Сања Петровић, председница општине Ковин и Драган јајић, председник Ватрогасног савеза Војводине, који је отворио скуп.
У име Организационог одбора манифестације, Јовица Ивковић захвалио се свима који су помогли да се успешно реализује програм тродневног окупљања на териотрији општине Ковин, подсетивши да је одржан и 1. семинар на тему оспособљавања људства у покрајинској организацији ватрогасаца Војводине за ванредне ситуације.


КАЛЕНДАР

« Септембар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30