ВАТРОГАСЦИ ИЗ РЕГИОНА НА ТРОДНЕВНОМ ОКУПЉАЊУ У КОВИНУ

05 дец 16
Прочитано 1182 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У Ковину, а први пут у Србији, у организацији Ватрогасног савеза Војводине - од 9. до 11. децембра одржаће се ватрогасни семинар који ће окупити на једном месту ватрогасце из Војводине, Србије, али и региона. Циљ је да се унапреде односи и прави нова јединствена клима међу ватрогасцима у региону.


vatrogasci amblemУ Ковину, а први пут у Србији, у организацији Ватрогасног савеза Војводине - од 9. до 11. децембра одржаће се ватрогасни семинар који ће окупити на једном месту ватрогасце из Војводине, Србије, али и региона. Циљ је да се унапреде односи и прави нова јединствена клима међу ватрогасцима у региону. Семинар под називом „Оспособљавање људских ресурса ватрогасне организације Војводине за ванредне ситуације“ одржаће се у Школско-рекреативном центру Чардак у Делиблатској Пешчари.
– Ватрогасни семинар је осмишљен тако да учесницима укаже на организованост ватрогасаца у окружењу, што даје ширину погледа свим полазницима, док се други део тематике бави ванредним ситуацијама, али и бољом организацијом самих ватрогасних јединица ради подизања оперативности на терену. На овај начин се развија дубина рада у самим ватрогасним организацијама. Оба аспекта семинара су осмишљена са циљем да се ватрогасне структуре оснаже и припреме за адекватнију одбрану од ванредних ситуација које су све чешће“, истиче председник организационог одбора и потпредседник Ватрогасног савеза Војводине, Ковинац Јовица Ивковић.
Како ће Трибина трајати три дана (од петка до недеље), за сваки дан предвиђене су одређене активности. У петак је отварање догађаја и предавања излагача у име Ватрогасног савеза Војводине и Србије. Субота је осмишљена тако да се у оквиру трибине одржи и ватрогасни семинар са два блока теоретских излагања, између којих ће се одржати II редовна конференција Ватрогасног савеза Војводине. Након другог блока излагања, следи свечана додела одликовања и признања. Недеља је дан планиран за показно-тактичке вежбе и практичну презентацију ватрогасне опреме и рачунарских симулатора за обуку ватрогасних руководилаца. Током сва три дана биће постављена изложба ватрогасних експоната и слика из читавог Јужног Баната, са освртом на развој ватрогасне организације на територији општине Ковин.
Подршку XV Трибини и ватрогасном семинару дали су, поред Општине Ковин, ватрогасне организације из Југоисточне Европе (Ватрогасни савези Словачке, Мађарске и Словеније, Ватрогасна заједница Приморско-горанске жупаније, Ватрогасни савез Републике Српске), Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Нафтна индустрија Србије, Српско-руски хуманитарни центар Престолонаследник Александар Карађорђевић и многи други.
-Општински ватрогасни савез Ковин, који окупља 9 добровољних ватрогасних друштава, са оним у Ковину који од 1875. године ради без престанка, као суорганизатор извршио је све предрадње да се овај догађај реализује у складу са најмодернијим достигнућима на пољу ватрогаства код нас у Републици, истиче Ивковић.
Домаћинство Ковина у организацији оваквог догађаја још једно је својеврсно признање овдашњој организацији, која је прошле године обележила 140 година непрекидног рада.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31