ПРОЈЕКАТ „(ЗЛО)УПОТРЕБА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА“

01 дец 16
Прочитано 1349 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Удружење “Центар за пружање подршке породици - Умем боље“ је током новембра у ковинској ОШ “Јован Јовановић Змај” реализовало пројекат „(Зло)употреба друштвених мрежа“ у којем је учествовало 68 ученика седмих и осмих разреда. Програм је спроведен у још три основне школе ковинске општине...


Удружење “Центар за пружање подршке породици - Умем боље“ је током новембра у ковинској ОШ “Јован Јовановић Змај” реализовало пројекат „(Зло)употреба друштвених мрежа“ у којем је учествовало 68 ученика седмих и осмих разреда. Програм је спроведен у још три основне школе ковинске општине, а едукативну радионицу чинило је пет тематских целина: историја друштвених мрежа, ризици коришћења друштвених мрежа са примерима, начини заштите и безбедног коришћења друштвених мрежа, приказивање едукативног филма “Tagged” и разговор о сајбер насиљу кроз принципе позитивне комуникације. Пројекат је веома успешно водила Ивана Матејић, мастер социјални радник са завршеним акредитованим програмима из области породичне медијације и програма за превенцију агресивног понашања деце “Умем боље”.

„Као предметни наставник, професор техничко-информатичке групе предмета, задужен за ИКТ компетенције од стране Школске управе Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у звању педагошког саветника, присуствовао сам свим радионицама након чега сам извршио евалуацију према WЕF критеријумима оцењујући је као остварену у потпуности по свим релевантним захтевима, што је одлична референца за рад Центра, као и пример другим локалним самоуправама како се треба ангажовати у овој веома деликатној области живота и рада адолесцената,“ каже о пројекту професор Дејан Крецуљ.

Да резимирамо: била је ово прилика да се ученицима укаже на реално могуће ризике коришћења друштвених мрежа, чиме се подстиче њихова одговорнија употреба, уче се и прихватају принципи позитивне сајбер комуникације.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31