СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ У СРЕДУ, 22. АПРИЛА

Са 21. скупштине Са 21. скупштине фото: Општина Ковин
18 апр 15
Прочитано 850 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

22. окупљање актуелног одборничког сазива председник СО Ковин, Тихомир Вукосављевић, заказао је за наредну среду, 22. априла, са почетком у 9 часова у сали Центра за културу Ковин.
Дневним редом предвиђена је расправа о 31 тачки, а теме су следеће:
22. окупљање актуелног одборничког сазива председник СО Ковин, Тихомир Вукосављевић, заказао је за наредну среду, 22. априла, са почетком у 9 часова у сали Центра за културу Ковин.
Дневним редом предвиђена је расправа о 31 тачки, а теме су следеће:


Предлог одлуке о изменама Одлуке о усклађивању оснивачког акта Јавног предузећа за комуналне послове и стамбене услуге са Законом о јавним предузећима; Предлог одлуке о изменама Одлуке о усклађивању оснивачког акта Јавног предузећа за дистрибуцију гаса са Законом о јавним предузећима; Предлог одлуке о додељивању искључивог права ЈП „Ковински комуналац“ Ковин, чији је оснивач општина Ковин, за обављање делатности на које се Закон о јавним набавкама не примењује; Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о организацији Општинске управе Ковин, Предлог одлуке о трошковима у поступцима урбанистичког планирања и изградње објеката; Послеревизиони извештај по одазивном извештају о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања општине Ковин за 2013. годину, као и Предлог решења о давању у закуп непокретности у јавној својини у блоку 119 у Ковину.

Биће разматрани и извештаји органа, организација и установа за 2014. годину: Извештај о раду Општинске управе Ковин за 2014. годину; извештај о раду и финансијском пословању Јавног предузећа за комунално стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин; извештај о раду и финансијском пословању ЈП „Ковин-гас“ Ковин; извештај о раду Дома здравља Ковин за 2014. годину и Програм рада у 2015; извештај о раду и извршењу финансијског плана Центра за социјални рад „Ковин“за 2014. годину и Програм рада за 2015. годину; извештај о раду и финансијски извештај Установе „Центар за културу“ Ковин и Програм и План Установе за 2015. годину; извештај о раду и извршењу финансијског плана Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин и План и програм рада за 2015. годину; извештај о раду и извршење Финансијског плана Туристичке организације општине Ковин; извештај о раду и финансијско извршење Спортског савеза општине Ковин и План и програм рада за 2015. годину; извештај о раду Црвеног крста Ковин и План и програм рада у 2015. години; извештај о извршењу Финансијског плана за 2014. годину ПУ „Наша Радост“ Ковин.

Одборници ће на 22. седници одлучивати и о мноштву кадровско-мандатних решења, јер су на дневном реду разрешења старих и именовања нових састава скупштинских савета и комисија: Савета за буџет и финансије, Савета за урбанизам и комунално-стамбену делатност, Савета за заштиту животне средине, Савета за привреду, Савета за јавне службе, Комисије за административно-мандатна питања, Комисије за представке и притужбе, Комисије за прописе Скупштине општине Ковин.

На дневном реду су и разрешење досадашњег и именовање новог вршиоца
дужности директора Библиотеке „Вук Караџић“, као и разрешење директора
Центра за културу Ковин и именовање вршиоца дужности директора Установе.

Гласаће се и о новим председницима и (или) члановима школских, управних и надзорних одбора: Предлог решења о резрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Предраг Кожић“ Дубовац; Предлог решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Гимназије и Економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин; Предлог решења о разрешењу и именовању чланова Управног одбора Предшколске установе „Наша радост“ Ковин; Предлог решења о разрешењу и именовању председника Управног одбора Туристичке организације општине Ковин; Предлог решења о разрешењу и именовању председника Надзорног одбора Туристичке организације општине Ковин; Предлог решења о разрешењу и именовању члана Управног одбора Установе културних делатности „Центар за културу“ Ковин; Предлог решења о разрешењу и именовању председника и члана Надзорног одбора ЈП за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин; Предлог решења о разрешењу и именовању члана Надзорног одбора ЈП за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин.
На крају заседања, одборници ће се изјашњавати и о разрешењу и именовању председника, чланова и секретара општинске Изборне комисије у сталном саставу.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31