УСВОЈЕН ТРЕЋИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА, ПОТВРЂЕН МАНДАТ ЗА ДВА ОДБОРНИКА

05 окт 16
Прочитано 900 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На почетку 34. редовног заседања СО Ковин, одржаног 30. септембра, најпре су потврђени мандати за двоје нових одборника: Петру Црепајском, пољопривреднику из Баваништа, са изборне листе „Српска напредна странка-Александар Вучић“ и Слађани Тасић, техничарки аутоматике из Ковина, са листе „Сава Крстић-Покрет за препород-Уједињени региони Србије“..


На почетку 34. редовног заседања СО Ковин, одржаног 30. септембра, најпре су потврђени мандати за двоје нових одборника: Петру Црепајском, пољопривреднику из Баваништа, са изборне листе „Српска напредна странка-Александар Вучић“ и Слађани Тасић, техничарки аутоматике из Ковина, са листе „Сава Крстић-Покрет за препород-Уједињени региони Србије“ (уместо Зорана Јовановића и Милоша Вишњевца, који су поднели оставке). У име Скупштине, новим одборницима потврду мандата честитао је председник Зоран Брадањи и пожелео им успешан рад.
Одборници су потом донели Одлуку о Трећој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2016. годину, као и Закључак о Трећој измени и допуни Закључка о финансирању рада установа јавних служби из буџета општине Ковин у 2016. години. Сходно томе, измене су „претрпели“ и Програм и финансијски план изградње и уређивања грађевинског земљишта, расхода буџетских средстава комуналне потрошње и одржавања путева и улица на територији општине Ковин за 2016. годину (трећа измена); Финансијски план заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Ковин за 2016. годину (трећа измена и допуна); Финансијски план Туристичке организације општине Ковин за 2016 (дата сагласност на трећу измену); Програм и финансијски плана Општинског ватрогасног савеза Ковин за 2016. годину (дата сагласност на другу измену); Програм Савета за младе Скупштине општине Ковин за 2016. годину (друга измена).
Скупштина је усвојила извештаје независних ревизора о финансијским извештајима ЈП „Ковински комуналац“ Ковин и ЈП „Ковин-гас“ Ковин за 2015. годину.
Прихваћен је Извештај о раду Предшколске установе „Наша Радост“ Ковин за радну 2015/2016. годину и дата сагласност на Годишњи план рада ПУ за 2016/2017. годину, а донето је решење о утврђивању већег, односно мањег броја деце у васпитним групама у Предшколској установи „Наша Радост“ Ковин.
Одборници су дали сагласност за успостављање права службености на парцелама у јавној својини општине Ковин.
Донете су одлуке о стављању ван снаге Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин, као и Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин.
На 34. седници донета је Одлука о изменама и допуни Одлуке о начину и поступку именовања директора јавних предузећа чији је оснивач општина Ковин и Одлука о додељивању посебних права ЈП „Ковински комуналац“ Ковин, чији је оснивач општина Ковин, за обављање делатности на које се Закон о јавним набавкама не примењује.
Разрешена је претходна и донето решење о образовању Комисије за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач општина Ковин. Председница петочлане Комисије је Јелена Наранчић, дипл. правник.
Донето је решење о разрешењу и именовању члана Надзорног одбора ЈП за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин. Нови члан је Зита Вукша, дипл. инж. Технологије (уместо Јордана Секулића); решење о разрешењу и именовању председника и члана Надзорног одбора ЈП за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин – за председника је именован Саша Барош, дипл.инж. управљања техничким системима, а за члана Никола Матијевић, дипл.инж. саобраћаја (уместо Драгана Брадањија, односно Мирјане Паулице).
Донето је решење о разрешењу и избору председника Савета за привреду Скупштине општине Ковин. За новог председника овог Савета изабран је Бојан Стојановић (уместо Зорана Јовановића). Именован је и нови члан Школског одбора Гимназије и Економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин – Иван Благојевић (разрешена Лидија Љиљанић), као и нови члан Школског одбора ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин – Анета Крстић (разрешен Др Владимир Тасић).


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29