НА „ОТВОРЕНОМ ДАНУ“ АЕРОДРОМА БАТАЈНИЦА

05 окт 16
Прочитано 648 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Ученици ОШ ,,Десанка Максимовић” Ковин су у суботу, 1. октобра, присуствовали манифестацији ,,Отворени дан" на Аеродрому Батајница, коју традиционално организују припадници 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије.


Ученици ОШ ,,Десанка Максимовић” Ковин су у суботу, 1. октобра, присуствовали манифестацији ,,Отворени дан" на Аеродрому Батајница, коју традиционално организују припадници 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије. Ђаци су могли изблиза да посматрају слетачки програм и да се упознају са наоружањем. Видели су уживо авионе типа Ласта, Супергалеб, Орао, Миг -21, и уверили се у обученост припадника Специјалне бригаде, који су још изводили и падобранске скокове са заставама Србије и Војске.
Акција „Отворени дан“ се реализује са циљем приказа припремљености припадника Војске Србије за извршавање задатака из додељених мисија и промоције војничког занимања кроз директан контакт са грађанима, а посвећена је ученицима основних и средњих школа, као и широј јавности.
Велику пажњу ученика привукло је и присуство глумаца из серије „Војна Академија“. Имали су прилику да се фотографишу са глумцима и добију њихове аутограме. Све у свему, утисци који ће се памтити, јавила је у име школе учитељица Снежана Ломигора.

Цртице о активностима у „Дечјој недељи“

ИГРА У НАШИМ ОЧИМА
Изложбом радова ученика млађих разреда у холу школе, учионицама и плакатима, представљен је главни мото овогодишње Дечје недеље. Игра у очима деце је игра у правом смислу речи: у друштву другара, окружени природом, под насмејаним сунцем и ведрим небом, безбрижна, радосна и увек непоновљива!


ГЛАС И ЖИЦЕ
У духу слогана Дечје недеље :"Нећу да бригам, хоћу да се играм", ђаци су кроз интерактивну презентацију професора Душана Поповића Липовца и његових ученика, уживали у музици гитаре. У тој групи су и млади гитаристи, ђаци школе “Десанка Максимовић”: Ивана Бирташевић, Анастасија Грочић и Вук Лекић. Уз представљање жица гитара, одлично су се “уклопиле” гласне жице Катарине Рисовић и Ане Џунић.
Концерт ученика школе гитаре вредан је памћења и у ишчекивању смо њиховог поновног наступа.
ЕКО МОДНА РЕВИЈА, МЈУЗИКЛАЖА....
Организовањем Еко модне ревије и Мјузиклаже, коју су са великим задовољством подржали родитељи ђака, показали смо колико је рециклажа применљива и корисна. Маштовитим креацијама одевних предмета и асесоара, до изражаја су дошле хаљине од различитих врста кеса, новинског папира, картона, џакова, као и роботи од картона, пластичних чаша и флаша, лименки... Модну ревију пратила је и мјузиклажа. Хор, који води наставница Снежана Качина, музичком и ритмичком пратњом употпунио је уметнички доживљај. Инструменти направљени од рециклираних материјала( добош од пластичних кантица прекривених балоном, гитара од пластичне чиније од сладоледа на чијој се средини налази отвор прекривен гумицама, стаклене флаше напуњене обојеним течностима различитог нивоа) једнако су пријатно ширили тонове као и њихови оригинали. За уложени труд, сва деца су добила захвалнице и крем бананице, а најзанимљивије креације по разредима и посебну диплому наставничког жирија у саставу : Миљана Зејак, Ана Ритопечки и Анкица Ереш. То су креације следећих ученика: Теодоре Думбеловић, први разред; Невене Лукић, други разред; Милице Петровић, трећи разред; Александре Којић, четврти разред и Ане Џунић и Стефана Блажевског, виши разреди.
И још информација да су "Десанкини" ђаци са својим наставницима и учитељима учествовали и у активностима које организује Општина Ковин поводом Дечје недеље и Дана општине: посета позоришним представама за млађи и старији узраст, полагање венаца на споменик борцима, пробали смо банатски фруштук...Радо ћемо се одазвати и активностима предвиђеним за други део Дечје недеље.
Уз извештаје о активностима у Дечјој недељи у „Десанкиној“ школи, ПР школе, Наташа Буљугић, шаље у име колектива свим посетиоцима портала Општине велики и срдачан поздрав!


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29