ОПШТИНА КОВИН МЕЂУ ЛИДЕРИМА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

Дарко Баковић Дарко Баковић промо фото
24 апр 15
Прочитано 851 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Централно европски форум за развој ЦЕДЕФ, 21. априла је организовао у Зрењанину III Конвенцију у оквиру Годишњег ЦЕДЕФ Програма за градове и општине Србије – „лидери одрживог развоја 2015“.

Том приликом, представницима 16 локалних самоуправа уручена је Повеља „Лидер одрживог развоја“, као потврда за остварење изузетних резултата у области одрживог „зеленог“ развоја, односно развоја и примене обновљивих извора енергије, енергетске ефикасности, управљања отпадом и водама на својој територији.
Међу добитницима је и Општина Ковин, а у име локалне самоуправе признање је примио заменик председника Општине, Дарко Баковић.
Покровитељи Програма су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, Министарство рударства и енергетике РС, Одбор за заштиту животне средине Народне скупштине РС, Привредна комора Војводине и Агенција за заштиту животне средине РС.
Више од 200 учесника из 20 локалних самоуправа је присуствовало скупу на којем је представљено преко 200 инфраструктурних пројеката и пројеката у домену енергетске ефикасности, коришћења обновљивих извора енергије и заштите животне средине. По завршетку пленарног дела, представници општина, потенцијални финансијери и компаније партнери су одржали више од 110 директних састанака.
Делегација Ковина такође је одржала неколико састанака, а поред Дарка Баковића ту су били и помоћник председнице Немања Вујасиновић и координаторка групе за локални-економски развој, Слађана Ћириковачки.
Један од примарних циљева овог скупа био је да се на једном месту повежу представници општина и градова, односно носиоци пројеката са финансијерима и носиоцима технологија - великим и успешним компанијама. Тако ће бити подстакнути капацитети општина и градова, у циљу бољег квалитета живота и подизања животног стандарда свих грађана.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31