ОДЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА – ОГРОМНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ГРАЂАНА

Председница општине Председница општине фото: Општина
25 апр 15
Прочитано 848 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Сајам запошљавања, четврти по реду, одржан је 23. априла у Ковину. Сајам, који су организовали Национална служба за запошљавање, у сарадњи са Општином Ковин, групом за ЛЕР и уз подршку Центра за културу који је уступио простор за организовање догађаја, отворила је председница општине Ковин, Сања Петровић:


„Прво желим да поздравим наше дугогодишње партнере из НСЗ Филијале Панчево као и испоставе у Ковину, све послодавце и сва незапослена лица. Велико нам је задовољство што се ове године Сајам запошљавања одржава у нашој општини и што је ове године пружена могућност незапосленим лицима са наше територије да упознају и представе своје квалитете и знања заинтересованим послодавцима. Посебно бих се захвалила послодавцима што су препознали значај овог догађаја и у тако великом броју одазвали се позиву.“
Председница је подсетила да општина Ковин дуги низ година улаже велике напоре да се незапосленим лицима обезбеди упошљавање спровођењем доступних мера:
„У складу са Локалним акционим планом запошљавања за 2014. годину, општина Ковин је у сарадњи са Националном службом за запошљавање реализовала 5 мера активне политике запошљавања, и за те намене издвојила 18,5 милиона динара, док је Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова одоброио 2,8 милиона динара“ и додала: „И за 2015. годину обезбеђена су средства, у износу од 5 милиона динара, за 5 мера активне политике запошљавања, а очекују се и средства од Министарства рада, запошљавања и социјалне политике у износу од 2.180.000 динара.
Јуче одржани сајам био је изузетнио посећен: између 500 и 600 људи обишло је штандове укупно 20 послодаваца који нуде посао, али су се додатно информисали и о свим актурелним програмима које спроводи Национална служба за запошљавање.
Треба поменутио да је огромно интересовање изазвало присуство недавно отворене финске компаније „PKC Wiring Syistems“ која послује у Смедереву, а понудила је чак 150 слободних радних места, оператера у производњи и оператера за сечење и пресовање.
Слободна радна места понудили су и „Хемофармов“ погом у Дубовцу, „West Pharmaceutical Services“ д.о.о. Ковин, „Премил“, „Стари Рам“, Плодови Пак“, Апотека „Алек“, „Еко фурнир“, „Матик турист“, СУР „Пламен град“, Атеље „Арт-пројект“, АД „Подунавље“, „Алпис“, УР „Плава рибица“, „Екоградња-пројект СГ“, „Инвал-Стат“, „Статик“, АД „Подунавље“, СПТР „Buona Sera“, све фирме из Ковина. Радна места понудила је и „Рајић“ д.о.о, Баваниште, а на спровођење стручне праксе позвакли су из Туристичке организације општине Ковин.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31