СУРДУК, ОД РУГЛА ДО ШЕТАЛИШТА

23 авг 16
Прочитано 3906 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Уместо ругла, Улица 7. јула у Ковину ће врло брзо постати модерно шеталиште поплочано бехатон коцкама, са широким улазним степеништем, модерним канделабрима, украсним зеленилом ...


Уместо ругла, Улица 7. јула у Ковину ће врло брзо постати модерно шеталиште поплочано бехатон коцкама, са широким улазним степеништем, модерним канделабрима, украсним зеленилом. Када крајем септембра буде завршена реконструкција популарног Сурдука, улица која повезује центар града, од некадашњег Борова па све до Српске православне цркве, у потпуности ће изменити досaдашњи изглед. Тренутно ЈП "Ковински комуналац“ Ковин ради на изградњи бетонског канала за кишни одвод који је дуго година био велики проблем. Преко бетонских плоча и нових електро и водоводних инсталација биће стављена изолација и земља, а затим ће бити постављене бехатон коцке. Према речима Предрага Стојшина, техничког директора ЈП ,,Ковински комуналац“, нове степенице ће бити изграђене целом ширином простора између Старе пиваре и Борова са благим нагибом, одмаралиштима, платфоромом и рукохватом за особе са инвалидитетом. Лоптасто дрвеће, модерне клупе и украсни канделабри, оплемениће овај простор и учиниће га привлачним за све грађане општине. Оронули, потпорни зидови са десне стране од улаза, биће замењени пластифицираном жицом, а фасаде ће бити омалтерисане.
Стојшин истиче да ових радова не би било без новчане подршке општине Ковин, одличне сарадње са Електродистрибуцијом, која је у врло кратком року, квалитетно обавила неопходне електро радове, замену инсталација и бандера, као и са кабловскимм оператером, који је инсталирао неопходну опрему. Велико занимање за ток радова на реконструкцији ове улице, показала је председница општине, Сања Петровић, која по речима техничког директора комуналног предузећа, често лично долази да види како теку радови.
Радови су наишли на позитиван одјек и код мештана који станују у улици, тако да се, по речима Стојшина, већ говори о изградњи ресторана на три нивоа, кафетерији.


КАЛЕНДАР

« Октобар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31