ОДРЖАНА 15. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

08 авг 16
Прочитано 735 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Већници општине Ковин заседали су у петак, 5. августа, 15. пут у овом сазиву, председавао је заменик председнице општине Ковин, Ђура Крстић.


Већници општине Ковин заседали су у петак, 5. августа, 15. пут у овом сазиву, председавао је заменик председнице општине Ковин, Ђура Крстић.
Најпре је прихваћен Извештај о извршењу буџета општине Ковин за период јануар – јун 2016. године, а потом и Извештај о ревизији сврсисходности – оправданост формирања комисија и других сталних и привремених радних тела у јавном сектору, који је доставила Државна ревизорска институција (после обављене контроле у 14 субјеката ревизије – у Генералном секретаријату Владе, у три министарства, три града и седам општина Србије, међу којима је био и Ковин).
Усвојен је Нацрт одлуке о скидању усева на пољопривредном земљишту у државној својини које се користи без правног основа на територији општине Ковин и упућује се СО Ковин на даље разматрање.
Прихваћен је Записник буџетског инспектора о извршеној редовној контроли материјално-финансијског пословања у ОШ „Ђура Филиповић“ Плочица.

Донето је решење о давању у закуп јавног грађевинског земљишта предузетнику Зорану Костићу из Гаја, власнику радње за улов рибе „СМУЂ“ Гај, као и предузетници Славици Брцан из Ковина, власници трговинске радње „БЕЛА ЛАЂА 2016“ Ковин и са њима ће бити закључени уговори о давању у закуп јавног грађевинског земљишта. Понуда Адмира Братановића из Ковина, власника угоститељског објекта „Kafe Bacardi БА“ Ковин, одбачена је као неуредна (понуда није садржала доказ о уплати 10% висине закупнине укупног трајања закупа, како је прописано јавним огласом).
Општинско веће донело је Одлуку о избору најповољнијег понуђача за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин – парцеле б. 2074 К.О. Мраморак, као и Одлуку о избору најповољнијег понуђача за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин – парцеле бр. 2253 и 2254 К.О. Баваниште а прихваћен је и текст уговора о томе.
Дата је сагласност за одржавање 9. мото скупа у Ковину, организатору Мото клубу „Маргум“, а донет је и Закључак о одобравању извођења радова „Голуб 015“ Д.О.О. из Мраморка на закупљеном пословном простору.
Усвојена је Листа корисника за суфинансирање камата за пољопривредне кредите у 2016. години и текст уговора о додели подстицајних средстава. Такође, усвојене су Листа корисника за субвениционисање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава у 2016. години и Листа корисника за субвенционисање инвестиције осигурања у пољопривредној производњи у 2016. години, као и уговори о додели тих подстицајних средстава.


КАЛЕНДАР

« Септембар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30