ЗАВРШЕН МЕЂУНАРОДНИ КАМП У ДЕЛИБЛАТУ

08 авг 16
Прочитано 761 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У оквиру пројекта "Караван кампова" Младих истраживача Србије представници девет волонтерских сервиса из Чешке, Словачке, Француске, Пољске, Грчке, Шпаније и Белгије посетили су у уторак, 2. августа...


У оквиру пројекта "Караван кампова" Младих истраживача Србије представници девет волонтерских сервиса из Чешке, Словачке, Француске, Пољске, Грчке, Шпаније и Белгије посетили су у уторак, 2. августа у Делиблату међународни волонтерски камп под називом „Приче са језера“.
Представници локалне самоуправе, заменик председнице општине Ђура Крстић, помоћник председнице Далибор Штарк, в.д. директора Туристичке организације општине Ковин Петар Стаменовић, Слађана Ћириковачки, запослена у групи за локални економски развој, својим присуством подржали су овај међународни скуп, а у име општине Ковин присутнима се обратила чланица Већа општине Ковин, Виолета Оцокољић, која је поздравила волонтере и захвалила Љубомиру Стојилковићу, председнику Удружења спотских риболоваца „Делиблатско језеро“ које управља специјалним резeрватом и дрКаролини Петровић, организатору кампа, на напорима које улажу за развој и унапређење екотуризма у нашој општини и притом нагласила да ће се општина у наредном периоду потрудити да узме учешће у пројектима који имају за циљ заштиту и побољшање квалитета понуде у СРП „Краљевац“.
У периоду од 1. до 8. августа гости су били у прилици да се упознају са типски различитим камповима на којима се преко 120 међународних и локалних волонтера и волонтерки бави решавањем проблема од јавног интереса. Осим посете кампу у Делиблату, "Караван" ће се придружити младима и у Сремским Карловцима, Кусадаку, Крагујевцу, Косјерићу и Обреновцу.
Млади из волонтерског сервиса из целе Европе били су у прилици да се упознају са Специјалним резерватом природе Краљевац, да се провозају чамцем по језеру уз пратњу водича и на тај начин ближе упознају са заштићеним биљним и животињским врстама.
Волонтери из Шпаније, Грчке, Француске, Италије, Турске, Русије и Србије који на језеру бораве 10-ак дана активно раде на развоју одрживог и еко туризма, на постављању инфо-табли за посетиоце Резервата, на одржавању станишта строго заштићених биљних и животињских врста, воде рачуна о чистоћи и уклањању смећа, рециклажи, а све то са пуно ентузијазма уз чињеницу да раде нешто корисно и сврсисходно за локалну заједницу.
Kамп је завршен у петак, 5. августа, а наредни ће бити организован већ у септембру.


КАЛЕНДАР

« Септембар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30