Одштампајте ову страницу

РЕЦИТАТОРИ ОДЛИЧНИ И НА ПОКРАЈИНСКОЈ СМОТРИ

Вук Радојковић (десно) на сцени у Ковину Вук Радојковић (десно) на сцени у Ковину фото
05 мај 15
Прочитано 921 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Вук Радојковић, ученик О.Ш. "Ј.Ј.Змај" из Ковина, Милица Ранковић, ученица Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ из Ковина и Марина Јелић, студенткиња, КУД „Бећарац“ из Баваништа, освојили су Златне дипломе као најбољи учесници овогодишње, 46. Покрајинске смотре рецитатора одржане у Сечњу од 24-26. априла.


Најбољи од најбољих из ковинске општине и један од свега деветоро из Војводине у категорији млађег узраста је Вук Радојковић, који се пласирао на Републичку смотру и наступиће у Ваљеву.
Током тродневне смотре, на позорници Дома културе у Сечњу наступило је 185 најбољих младих рецитатора из целе Војводине, а колико је велики успех представника ковинске општине, говори податак да је стручни жири прогласио 18 најбољих у категорији млађи узраст и по 22-оје из категорије средњег и старијег узраста, као и да свега по 9 рецитатора из сваке од категорија иде на републичко такмичење.

Свакако, не треба умањити ни успех осталих, поред троје награђених, који су представљали нашу Општину и Зону на Покрајинској смотри, а то су: Тара Радмановић, Мартин Радивојев, Јелена Јока, Јована Антонијев, Бојана Дробњак, Александра Поповић.

Лепу вест јавио нам је Стојан Јаџић, организатор програма у Центру за културу Ковин. Честитке свима, а посебно малом Вуку, који ће нас представљати на смотри најбољих из целе државе.