СА ПЕТЕ СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Преседавајући Преседавајући фото: Општина
25 мај 15
Прочитано 1090 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Општинско веће општине Ковин одржало је данас 5. седницу. Председавала је председница Општине Сања Петровић. Већници су прихватили и упућују Скупштини општине на разматрање ( у форми предлога) Нацрт одлуке о доношењу Плана генералне регулације за насељено место Ковин, затим Нацрт одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин и за директора ЈП „Ковински комуналац“ Ковин, Нацрт одлуке о завршном рачуну буџета општине Ковин за 2014. годину, Годишњи програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2015. годину, као и План-Програм рада Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин за 2015. годину.

5.sednicaVeca 013Пред одоборницима ће на наредној седници бити и данас прихваћени нацрти решења о престанку функције директора ЈП „Ковин-гас“ Владимиру Милојевићу (поднео оставку) и о именовању вршиоца дужности директора (предлаже се Саша Барош, садашњи технички руководилац), затим нацрт решења о разрешењу директора „Ковинског комуналца“ Александра Којића и о именовању вршиоца дужности (до избора новог директора, предлаже се Драгослав Јеремић), као и нацрт решења о разрешењу члана УО Дома здравља Ковин (Валерија Пирков) и о именовању новог члана (предлаже се Радојица Мрвић). Такође, Скупштина ће разматрати и данас прихваћене предлоге о разрешењу и именовању председника Савета за младе (уместо Михајла Остојића, Јована Блажановић), као и о разрешењу и именовању чланова школског одбора ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин.
На 5. седници донете су одлуке о давању у закуп дела пословног простора у Ковину у Улици С. Марковића број 15: канцеларија бр. 6 Општинском одбору Социјалдемократске странке (СДС) и канцеларија бр. 7 Општинском одбору Српског покрета обнове (СПО). Веће је овластило председницу Сању Петровић да у име Општине потпише уговоре са поменутим закупцима.
5.sednicaVeca 012Усвојени су Записник буџетског инспектора о ванредној инспекцијској контроли извршених плаћања за трошкове одржавања стамбене зграде у Улици Соње Маринковић број 6, Правилник о начину рада и поступања по формалним захтевима у одабраним административним поступцима, као и предлог Закључка којим се прихвата текст Уговора о преносу права јавне својине на непокретности између Републике Србије – Републичка дирекција за имовину Републике Србије и Општине Ковин (војни комплекс који чине парцеле стрелишта „Детелиште“ у Ковину). Стављен је ван снаге Закључак Општинског већа из октобра 2014. године, о закупу пословног простора између Општине и ОО Уједињених региона Србије Ковин.
Већници су прихватили и Извештај о раду пољочуварске службе Ковин за април 2015. године и Извештај о извођењу радова на уређењу скупштинске сале у згради општине Ковин (ови радови, како се чуло, требало би да буду завршени за око три седмице).
Дата је сагласност на Правилник о изменама Правилника о систематизацији послова у Установи културних делатности „Центар за културу“ Ковин, а Туристичкој организацији општине Ковин за издавање у подзакуп угоститељског објекта на купалишту Шљункара у потесу Жарковац.
У складу са надлежностима, Веће је донело Решење о поништавању Закључка Општинске управе Ковин, број 347-167/2014-IV, као и Решење о поништавању решења Комуналне инспекције Општинске управе Ковин број 355-3/2015-IV.
На крају заседања, председник СО Ковин, Тихомир Вукосављевић, обавестио је већнике да је сазвао 23. седницу локалног парламента за петак, 29. мај, са почетком у 9 часова.


КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31