Одштампајте ову страницу

ЗАВРШЕНИ ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ НА ОБЈЕКТУ ФАБРИКЕ ВОДЕ У БАВАНИШТУ

Фабрика воде Фабрика воде Општина
22 мај 15
Прочитано 1458 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Капитална инвестиција општине Ковин - Изградња постројења за пречишћавање воде за пиће насеља Баваниште, улази у завршну фазу, јер су сви радови на изградњи зграде завршени, што је био повод да Савет МЗ Баваниште и извођачи организују прошле суботе, 16. маја, обилазак локације.

fabrika vode Bavaniste 063Капитална инвестиција општине Ковин - Изградња постројења за пречишћавање воде за пиће насеља Баваниште, улази у завршну фазу, јер су сви радови на изградњи зграде завршени, што је био повод да Савет МЗ Баваниште и извођачи организују прошле суботе, 16. маја, обилазак локације.

- Сви радови на изградњи саме зграде су завршени, у складу са трећим тендером који смо имали за ову инвестицију. У овој фази, вредној 30 милиона динара, подигнута је зграда од бетона, урађена термичка изолација, монтиран кров, олуци. Зграда је омалтерисана изнутра, урађена је керамика, лабораторија поред постројења за пречишћавање, санитарни чвор. Веома смо задовољни како је извођач, „Elita-Cop“ д.о.о. Београд-Земун, урадио све ово и ми у Баваништу срећни смо што се назире крај великог посла, остаје да се у последњој фази постројење комплетно опреми, електро и машински, каже Ђура Црепајски, већник и председник Савета МЗ Баваниште.
Подсетимо, изградња постројења у Баваништу, као капитална инвестиција планирана је буџетски за трогодишњи период 2013-2015. година.
У буџету за 2014. за поменуте комплетне грађевинске радове издвојено је 30 милиона динара. Пре тога, у првој фази у вредности од 10 милиона изведени су земљани радови, бетонирање тампон слоја, хидроизолација, израда армиране плоче и темеља, зидова, машинске сале и прве плоче.
Још 70 милиона за ову велику инвестицију обезбеђено је у буџету општине Ковин у 2015. години за машинске, електро и остале радове.
Обележавању завршетка грађевинских радова присуствовао је председник СО Ковин, Тихомир Вукосављевић, са сарадницима.