УЧЕНИЦИ ИЗ КОВИНА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА ЗА ДЕЦУ

19 апр 16
Прочитано 772 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У Панчеву, у Хали спортова на Стрелишту, одржане су 18. априла ,,Мале Олимпијске игре Панчева и Јужног Баната“, на којима су учествовали ђаци из 13 основних школа..


У Панчеву, у Хали спортова на Стрелишту, одржане су 18. априла ,,Мале Олимпијске игре Панчева и Јужног Баната“, на којима су учествовали ђаци из 13 основних школа, од првог до четвртог разреда, међу којима из ковинске општине сви ученици нижих разреда из ОШ ,,Десанка Максимовић“ Ковин, ученици трећег разреда ОШ ,,Ђура Јакшић“ Ковин, ученици другог разреда ОШ ,,Бора Радић“ Баваниште и ученици другог разреда ОШ ,,Жарко Зрењанин“ Скореновац.
Ученици првог разреда ,,Десанкине“ школе показали су изузетну спретност и брзину на забавном полигону и заједно са учитељем Милошем Баковићем освојили пехар и сребрне медаље, јавила је ПР ове школе, Наташа Буљугић.
Иначе, дечју олимпијску бакљу у халу је донела Ања Цревар, шеснаестогодишња Панчевка, која ће учествовати на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. После паљења бакље и интонирања химне, присутне је поздравио генерални секретар Савеза за школски спорт Србије, Борисав Станковић, који је пожелео учесницима пуно успеха и спортске среће.
Поред такмичења у три дисциплине: забавни полигон, полигон спретности и полигон свестраности, дечаци и девојчице одмерили су снаге у атлетици, малом фудбалу и игри ,,Између две ватре“. Цело такмичење је протекло у фер-плеј игри и правом спортском духу, а организовано је као увод у треће Спортске игре младих које ће се одржати 14. маја у Врању, у склопу десетих Школских Олимпијских игара.
Фото: ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31