ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ У ЧАСТ ХЕРОЈА

11 мај 15
Прочитано 1233 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Полагањем венаца, цвећа и минутом ћутања крај спомен-обележја палим борцима у Другом светском рату и крај споменика руском пилоту Николају Ускову, у Ковину је у суботу, 9. маја обележена 70. годишњицу велике победе над фашизмом.

9.maj2015. 045Полагањем венаца, цвећа и минутом ћутања крај спомен-обележја палим борцима у Другом светском рату и крај споменика руском пилоту Николају Ускову, у Ковину је у суботу, 9. маја обележена 70. годишњицу велике победе над фашизмом.
Обраћајући се присутнима у име организатора, председник општинског СУБНОР-а, Гојко Радосављевић, између осталог је рекао: „Данас обележавамо и славимо велики јубилеј, Дан победе у Другом светском рату и Дан Европе. Шта је изнедрио 9. мај? Антифашизам – цивилизацијску вредност, најзначајнији датум у историји савременог света, хуманије и праведније друштво, слободу и демократске принципе: Уједињену Европу, химну Ода радости, економски и политички развој држава поштујући њихове специфичности. Све ово што данас чинимо, преносимо на млађе генерације. Ово је место преношења човечности, изградње за боље сутра, а да се не забораве страхоте рата и све жртве, они који су дали своје животе за ову слободу што ми данас уживамо.“
У име локалне самоуправе, пошту палим борцима одала је делегација коју је предводила председница општине Сања Петровић, са већницом Мирјаном Бановић и помоћницима Далибором Штарком и Зораном Богуновићем. Венац на споменик пилоту Ускову положио је заменик председнице, Дарко Баковић.
Полагањем венаца и цвећа пошту херојима одали су и СУБНОР општине Ковин, Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида, Удружење потомака ратника ослободилачких ратова Србије, Покрет ветерана и ђаци ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, Прва и Друга МЗ Ковин, Спортски савез, ФК “Раднички“, Опште удружење приватних предузетника, Општинско удружење пензионера, делегације Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Јединствене Србије, Социјалдемократске партије Србије, Демократске странке,Војвођанског клуба, грађани.


КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31