У ШКОЛАМА ОБЕЛЕЖЕН ДАН БЕЗБЕДНОСТИ НА ИНТЕРНЕТУ

11 феб 16
Прочитано 680 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Дан безбедности на интернету обележава се 9. фебруара, у организацији европске Инсејф мреже, с циљем промовисања сигурнијег и одговорнијег коришћења онлајн технологије и мобилних телефона...


Дан безбедности на интернету обележава се 9. фебруара, у организацији европске Инсејф мреже, с циљем промовисања сигурнијег и одговорнијег коришћења онлајн технологије и мобилних телефона, посебно код деце и младих широм света. Током овог дана одржавају се различите активности и предавања у свим школама, која упозоравају младе колико је важно заштитити се на интернету и чувати приватне податке. У Србији се овај дан обележава од 2009. године и слоган овогодишњег је ,,Одиграј своју улогу за бољи интернет“. Центар за безбедни интернет Србија објавио је апликацију ,,Нет патрола“, која омогућава једноставно и анонимно пријављивање нелегалног материјала на интернету путем паметних мобилних телефона и таблета.
Ученици ОШ ,,Десанка Максимовић“ из Ковина обележили су овај дан заједно са наставницом информатике Миланком Стојковић, наставником физичког васпитања Новицом Стојановићем и учитељем Милошем Баковићем, јавила је ПР школе, наташа Буљугић. На почетку, ђаци су представили резултате анкете на тему безбедности на интернету, коју су раније спровели међу основцима. Потом су одржали предавање о правилном коришћењу интернета и опасностима које доноси његова неопрезна употреба. Кроз групне радове ученика, кратким и ефектним порукама, подсетили су зашто је важно поштовати правила понашања на интернету и никако не износити олако своје и личне податке чланова своје породице.


КАЛЕНДАР

« Јун 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30