НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У 2015. ГОДИНИ

03 феб 16
Прочитано 1571 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У организацији Спортског савеза Општине Ковин, у недељу, 31. јануара у хали спортова ОШ ,,Ђура Јакшић“ одржана је по 39. пут свечана додела признања најуспешнијима у спорту са територије општине, за 2015. годину.

У организацији Спортског савеза Општине Ковин, у недељу, 31. јануара у хали спортова ОШ ,,Ђура Јакшић“ одржана је по 39. пут свечана додела признања најуспешнијима у спорту са територије општине, за 2015. годину.

На почетку 39. проглашења, Саша Ђорђевић, потпредседник Спортског савеза општине Ковин, обратио се присутним бројним гостима речима: ,,Изузетно ми је задовољство и част што смо се данас окупили. Година 2015. јесте била и лепа и тешка и турбулентна за спорт, а надам се да ће 2016. година бити још боља и успешнија.“ Ђорђевић је изразио велику захвалност локалној самоуправи, општини Ковин, на подршци коју Савез добија за све активности, као и за будуће пројекте и посебно поздравио и представнике Спортског савеза Србије, Спортског савеза Војводине, Одбојкашког савеза Србије и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине, за подршку и афирмацију спорта у Ковину.
Публици се, потом, обратио Зоран Брадањи, председник Скупштине општине Ковин, рекавши да ће бити учињено све да се подстиче и развија спорт у нашој средини. Он је честитао свим добитницима признања и пожелео им још много победа и успеха у спортском раду. У име локалне самоуправе, традиционалној манифестацији проглашења најуспешнијих у спортској години присуствовали су и Ђура Крстић, заменик председнице општине Ковин и Ратко Мосуровић, члан Општинског већа.
Својим присуством свечаност су увеличали Драган Шешум, спортски директор Спортског савеза Србије и Милош Марковић, стручни сарадник у Савезу. Они су уручили признања перспективним спортистимa. Награде су добили: Марија Раденковић, пионирка Одбојкашког клуба ,,Раднички" из Ковина, учесница међународног отвореног турнира, за освојено 3. место и бронзану медаљу; Андреа Млинар, јуниорка карате клуба ,,Раднички" из Ковина за освојено 3. место на првенству Војводине; Анита Добо, стонотенисерка друге женске екипе „Доже“ која је у сезони 2014/15. заузела 2. место у Војвођанској лиги; Марко Николић и Ђорђе Петровић, играчи јуниорске селекције кошаркашког клуба ,,Раднички”.
Перспективне екипе су: друга женска екипа стонотениског клуба „Дожа“ из Скореновца; женска пионирска екипа Одбојкашког клуба „Раднички“ из Ковина, пионирска екипа Одбојкашког клуба ,,Баваниште" из Баваништа. Признања су им уручили Бора Сибинкић, председник и Младен Стојшин, генерални секретар Спортског савеза Војводине.
У наставку програма уследила је додела признања најуспешнијима у сениорској конкуренцији, која је уручио Саша Ђорђевић, потпредседник Спортског савеза општине Ковин. Признања су добили: Стефан Шемлал, каратиста „Радничког“ из Ковина и Бојан Марковић из Одбојкашког клуба „Баваниште“.
За екипу године проглашен је Одбојкашки клуб ,, Баваниште“ из Баваништа, док је признање за најбољег тренера добио Бојан Ђурашинов, тренер кошаркашког клуба „Раднички“ из Ковина. Признања је уручио Зоран Брадањи, председник Скупштине општине Ковин.
За постигнуте резултате на школским такмичењима у спорту, све основне (10) и обе средње школе које раде на територији општине Ковин добиле су спортске реквизите. Награде им је уручио Бранко Вујовић, саветник у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину АП Војводине.
Признања за афирмацију спорта и представљање средине припала су Тијани Стојковић, кадетској репрезентативки Србије у одбојци; Александру Владисављеву, помоћном тренеру женске сениорске репрезентације Србије у одбојци; Ивици Јовчићу, тренеру јуниорске репрезентације Србије у спортском риболову. Признања су уручили Душан Кесер, директор такмичења Одбојкашког савеза Србије и Јовица Цветковић, члан Управног одбора Спортског савеза општине Ковин и потпредседник Одбојкашког савеза Војводине.
Посебна плакета за допринос развоју спорта на територији општине Ковин додељена је Покрајинском секретаријату за спорт и омладину Аутономне Покрајине Војводине, а ову специјалну награду уручио је Петар Богуновић, председник Спортског савеза општине Ковин и председник Одбојкашког савеза Војводине.
Спортски радник године је Сава Резач, активан учесник у делатностима Спортског и Фудбалског савеза општине Ковин, а признање му је уручио Зоран Брадањи, председник Скупштине општине Ковин.
Програм је завршен доделом признања најмлађим спортистима, спортским надама, која су уручили Милош Богуновић и Предраг Ђондовић, тренери у одбојкашком, односно карате клубу ,,Раднички“ из Ковина.
Свечаност доделе награда увеличали су Љиљана Радић, учесница дечијег Фестивала ,,Клинци певају хитове”, извођењем нумере ,,And I am telling you“ и најмлађи чланови ансамбла КУД ,,Младост“ из Ковина, Играма из околине Лесковца.


У наставку погледајте ко су све спортске наде за 2015. годину, има их укупно 59.

СПОРТСКЕ НАДЕ У 2015. ГОДИНИ40.5 KB


КАЛЕНДАР

« Јун 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30