Eлектронскa предаја захтева за вештачење здравственог стања детета

30 мар 20
Прочитано 344 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је данас да, док је ванредно стањe, породиље које први пут подносе захтев за остваривање права на посебну негу детета могу да поднесу документацију потребну за вештачење здравственог стања детета електронским путем или поштом на адресу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (РФПИО).

Попуњен и потписан скенирани захтев за вештачење, са медицинском и осталом пратећом документацијом, укључујући и изјаву о веродостојности достављене електронске медицинске документације, потребно је послати на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или препорученом пошиљком на адресу РФПИО, Александра Костића. 9, 11.000 Београд.

У захтеву је потребно навести и мејл адресу послодавца, као и службу дечје заштите у месту пребивалишта.

РФПИО ће, на основу вештачења медицинске документације, електронском поштом послати скенирано мишљење комисије о здравственом стању детета подносиоцу захтева, као и послодавцу и надлежној служби дечје заштите, на адресе које подносилац захтева  наведе у захтеву.

Захтев за вештачење здравственог стања детета (Образац број 1ЕЛ – ЗОПНД), као и осталу потребна документација за вештачење, могу се преузети са сајта РФПИО https://www.pio.rs/

Подносилац захтева који електронски подноси захтев и медицинску документацију ради вештачења дужан је да потпише и пошаље скенирану изјаву о веродостојности ове документације. Након престанка ванредне ситуације, РФПИО извршиће ревизију и контролу достављене документације.

По добијању скенираног мишљења комисије о здравственом стању детета, породиља подноси Захтев ради остваривања права на накнаду зараде ради посебне неге детета или/и права на остале накнаде по основу посебне неге детета.

Попуњен и потписан захтев ради остваривања права на накнаду зараде за време посебне неге детета, са потребном документацијом, потребно је скенирати и послати на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. за општину Ковин, односно на другу одговарајућу имејл адресу за општине и градове у Србији, а која је истакнута на порталима градских општинских управа у нашој земљи.

Захтеви ради остваривања права на накнаду зараде ради посебне неге дететаили/и права на остале накнаде по основу посебне неге детета, са потребном документацијом утврђеном законом, могу се послати и препорученом пошиљком на адресе служби дечје заштите, које припадају општинама или граду у којима подносилац захтева има пребивалишта.

Захтев за вештачење здравственог стања детета (Образац број 1ЕЛ – ЗОПНД), као и Захтев за остваривање права на накнаду зараде ради посебне неге детета (Образац НЗ-ПНД), Захтев за остваривање права на остале накнаде по основу посебне неге детета (Образац ОН-ПНД),  могу се преузети са сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Подсећамо на то да се за породиље које су већ оствариле право на накнаду зараде за време одсуства са рада ради посебне неге детета и на остале накнаде по основу посебне неге детета, а којима ово право истиче истиче 15. марта 2020. године и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу, то право продужава на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање.


КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31