ДРУГО МЕСТО У СРБИЈИ ЗА ЂАЧКИ ЛИСТ ШКОЛЕ У БАВАНИШТУ

10 феб 20
Прочитано 462 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Друштво за српски језик и књижевност Србије, Задужбина Милоша Црњанског и редакција часописа „Свет речи“ сваке године традиционално расписују конкурс за најбоље основношколске и средњошколске часописе. Увидом у школска гласила основних и средњих школа приспелих на конкурс, републичка комисија је наградила „Школско звоно“, часопис Основне школе „Бора Радић“ Баваниште, другом наградом.
naslovna 2Друштво за српски језик и књижевност Србије, Задужбина Милоша Црњанског и редакција часописа „Свет речи“ сваке године традиционално расписују конкурс за најбоље основношколске и средњошколске часописе. Увидом у школска гласила основних и средњих школа приспелих на конкурс, републичка комисија је наградила „Школско звоно“, часопис Основне школе „Бора Радић“ Баваниште, другом наградом. Главни и одговорни уредник часописа је Душан Симић, наставник српског језика и књижевности, који и руководи радом новинарске секције и каже: „Кроз новинарску секцију подстичемо радозналост ученика, истраживачки дух, слободу мишљења и исказивање ставова о најзначајнијим догађајима, појавама и проблемима. Часопис је начин да ученици у нашој школи искажу своју креативност.  Да наше „Звоно“ лепо звони и да се далеко чује, потврда је и друга награда на републичком нивоу. Награда је додељена у петак, 7. фебруара на Филолошком факултету у Београду  у оквиру Републичког зимског семинара за  наставнике српског језика и књижевности.“
Честитамо на великом достигнућу, а ево  шта редакција новинарске секције Основне школе „Бора Радић“, Баваниште пише о свом листу:
„Школско звоно“ излази једном годишње, а ове године награђен је шести број часописа. Представља јасну слику школе и Баваништа као средине у којој се школа налази. Бележимо најзначајније активности, новине у модернизовању образовно-васпитног процеса, успехе наших другара, афирмишемо позитивне вредности, стваралачки и тимски дух. Посебно место у нашем „Звону“ има самостално литерарно и ликовно стваралаштво ученика. Шести број часописа био је у знаку неговања ћирилице што кроз разне пројекте у школи, а пратимо и традиционалну манифестацију „Дани ћирилице“. Новинарска дружина наше школе има 25 чланова из нижих и виших разреда. 
Фото: редакција „Школског звона“

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31