КОВИН У ПРОЈЕКТУ „УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ – ФАЗА 2“

14 јан 20
Прочитано 616 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У Општинској управи Ковин одржан је уводни састанак представника консултантског тима и тима локалне самоуправе на пројекту „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“. Пројекат који финансира Делегација Европске уније у Србији и Савет Европе
У Општинској управи Ковин одржан је уводни састанак представника консултантског тима и тима локалне самоуправе на пројекту „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“. Пројекат који финансира Делегација Европске уније у Србији и Савет Европе биће реализован у општини Ковин током 2020. године, а основ за извођење пројектне активности је Меморандум о разумевању и сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Мисије Савета Европе и Општине Ковин (као једне од 50 изабраних), који се односи на сарадњу у пројекту „Примена пакета подршке у 50 пилот општина, градова и градских самоуправа – фаза 2“. 
Пакет подршке подразумева пружање експертске подршке и стручног знања у кључним приоритетним областима управљања људским ресурсима на локалу, релевантним за имплементацију Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе и подзаконским актима релевантним за ову област. Општи циљ реализације пакета је развој модерног службеничког система, заснованог на компетенцијама, знањима и вештинама у складу са европским стандардима и принципима доброг управљања у локалним самоуправама.
На уводном састанку одржаном 10. јануара 2020. године присутне је у име локалне самоуправе поздравио заменик председнице општине Зоран Николић, пројекат су представиле чланице консултантског тима на пројекту Тања Драгосавац и Бранкица Јеремић, а своје утиске и искуства у досадашњој реформи на тему управљања људским ресурсима изнели су руководиоци одељења и шефови одсека у ОУ Ковин и формирана је радна група која ће, у координацији са начелницом ОУ, реализовати све активности у оквиру пројекта. 

КАЛЕНДАР

« Јун 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30