Одштампајте ову страницу

ПРЕМИЈЕРКА НА ОТВАРАЊУ ПУТА КОВИН-ДЕЛИБЛАТО

23 дец 19
Прочитано 1137 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је долазак турског инвеститора "Мел текстил" у Ковин и нових 300 радних места, али и реконструкцију саобраћајнице од Делиблата до Мраморка.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је долазак турског инвеститора "Мел текстил" у Ковин и нових 300 радних места, али и реконструкцију саобраћајнице од Делиблата до Мраморка.
Ана Брнабић је у Делиблату, где је у суботу, 21. децембра отворила обновљену деоницу пута од Ковина, рекла да су завршени преговори са инвеститором из Истанбула и да ће „Мел текстил“ из Ковина радити за европско тржиште (ова компанија основана је пре 20 година и ради ауто седишта за Мерцедес, Ауди..прим.аут)
Премијерка је навела да реконструисани пут у дужини од 9,1 километара, на коме је пресвучен асфалт, омогућава житељима Делиблата и Мраморка, као и посетиоцима Специјалног резервата природе "Делиблатска пешчара" несметани пролаз. „Важни су ауто-путеви и брзе саобраћајнице, али је једнако важно изградити и локалне и регионалне путеве, поручила је она и подсетила да је у Србији изграђено на стотине километара таквих путева.
Како је јавио Танјуг и јавни медијски сервиси, Брнабић је истакла да је „важно да се у Србији тако ради и инвестира да не постоје грађани и општине првог и другог реда.“ Такође, она је најавила реконструкцију пута Делиблато - Мраморак. „Пред нама је реконструкција пута Делиблато - Мраморак што ћемо урадити јер не дајемо празна обећања, него радимо и завршавамо“, рекла је она.
Премијерка је напоменула да и председник Србије Александар Вучић често подсећа да треба више урадити за Банат.
Брнабић је најавила да ће и у стратешком инвестиционом плану "Србија 2025", који ће бити представљен до краја године, значајна средства бити издвојена за локалне и регионалне путеве, јер је Влади Србије стало до сваког грађанина.
Председница општине Ковин Сања Петровић указала на то да је локална самоуправа у протеклих година уложила 210 милиона динара у путеве и истакла добру сарадњу и разумевање републичких власти. Она је још истакла да премијерка Србије и председник Србије  дају свој максимални допринос да Србија буде уређена држава.
Фото: Општина Ковин