Одштампајте ову страницу

ПРОЈЕКАТ "ОД ИГРЕ ДО ЗАВИСНОСТИ", ЕДУКАЦИЈА ЗА „ОСМАКЕ“

11 мар 19
Прочитано 566 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Удружење "Центар за пружање подршке породици - Умем боље" је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској Основној школи "Јован Јовановић Змај" пројекат "Од игре до зависности" којим су обухваћени сви ученици осмих разреда. Програм чине четири едукативне радионице, од којих је прва "(Зло)употреба друштвених мрежа", реализована у првом полугодишту. Друга радионица, која је у току, тематски је усмерена ка психичким, физичким и социјалним последицама употребе дрога. 
DSC 9702Удружење "Центар за пружање подршке породици - Умем боље" је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској Основној школи "Јован Јовановић Змај" пројекат "Од игре до зависности" којим су обухваћени сви ученици осмих разреда. Програм чине четири едукативне радионице, од којих је прва "(Зло)употреба друштвених мрежа", реализована у првом полугодишту. Друга радионица, која је у току, тематски је усмерена ка психичким, физичким и социјалним последицама употребе дрога. 
Радионице су се показале као одлична припрема за средњу школу и нову животну фазу пуну изазова са циљем да се деца информишу и едукују о сајбер и вршњачком насиљу, психоактивним супстанцама као и да се оснаже и науче вештинама асертивне комуникације, како да заступају себе и своје мишљење водећи рачуна да не повреде друге.
Пројекат веома успешно води Ивана Матејић, мастер социјални радник са завршеним акредитованим програмима из области породичне медијације и терапије. Локална самоуправа и месне друштвено одговорне компаније подржале су пројекат тако да се спроводи у свих десет основних школа ковинске општине.
"Као предметни наставник, професор физике и техничко-информатичке групе предмета, задужен од стране Школске управе Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у звању педагошког саветника, присуствовао сам свим радионицама након чега сам извршио евалуацију према WЕФ критеријумима оцењујући је као остварену у потпуности по свим релевантним захтевима, што је одлична референца за рад Центра, као и пример другим локалним самоуправама како се треба ангажовати у овој веома деликатној области живота и рада адолесцената," каже о пројекту професор Дејан Крецуљ, који нам је послао фотографије са радионице.