ПРОЈЕКАТ „ОД ИГРЕ ДО ЗАВИСНОСТИ “ ЗА ОСМАКЕ

13 дец 18
Прочитано 625 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Удружење “Центар за пружање подршке породици - Умем боље“ је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској ОШ “Јован Јовановић Змај” пројекат „Од игре до зависности” којим су били обухваћени сви ученици осмих разреда. 
Удружење “Центар за пружање подршке породици - Умем боље“ је и ове школске године, као и претходне две, реализовало у ковинској ОШ “Јован Јовановић Змај” пројекат „Од игре до зависности” којим су били обухваћени сви ученици осмих разреда. Програм чине четири едукативние радионице, од којих је прва “(Зло)употреба друштвених мрежа“ са тематским целинама: историја друштвених мрежа, ризици њиховог коришћења са примерима, начини заштите и безбедног коришћења друштвених мрежа, активно гледање едукативног филма и разговор о сајбер насиљу кроз принципе позитивне комуникације. Пројекат је веома успешно водила Ивана Матејић, мастер социјални радник са завршеним акредитованим програмима из области породичне медијације и терапије. Локална самоуправа и месне друштвено одговорне компаније подржале су пројекат тако да је спроведен у свих десет основних школа ковинске општине.
 „Као предметни наставник, професор физике и техничко-информатичке групе предмета, задужен за ИКТ компетенције од стране Школске управе Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у звању педагошког саветника, присуствовао сам свим радионицама након чега сам извршио евалуацију према WЕФ критеријумима оцењујући је као остварену у потпуности по свим релевантним захтевима, што је одлична референца за рад Центра, као и пример другим локалним самоуправама како се треба ангажовати у овој веома деликатној области живота и рада адолесцената,“ каже о пројекту професор Дејан Крецуљ.
Да резимирамо: радионице су се показале као одлична припрема за средњу школу и нову животну фазу пуну изазова са циљем да се деца информишу и едукују о сајбер и вршњачком насиљу, психоактивним супстанцама као и да се оснаже и науче вештинама асертивне комуникације, како да заступају себе и своје мишљење водећи рачуна да не повреде друге.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31