СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ У ОШ „БОРА РАДИЋ“

13 дец 18
Прочитано 704 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У петак, 7. децембра, у школи у Баваништу одржан је семинар под називом „Различити приступи у раду наставника и стручних сарадника са децом са поремећајем у понашању“. 
У петак, 7. децембра, у школи у Баваништу одржан је семинар под називом „Различити приступи у раду наставника и стручних сарадника са децом са поремећајем у понашању“. 
На семинару су истакнути најчешћи узроци поремећаја у понашању код деце (теорија условљавања и учења, теорија фрустрације), затим какав је почетак рада са децом са поремећајем у понашању са посебним освртом на вежбе релаксације (моје место за опуштање, вођена фантазија), игру Микадо. У индивидуалном раду корисно је применити: Економисање жетонима са поступним корацима; шифру самопоуздања; картице „Шта је лепо другарско понашање, а шта није лепо понашање; пузле; свеску за евидентирање дететовог понашања у школи и слично. У групном раду посебно је значајно примењивати „Ковчежић доброте“ и у случају агресивног понашања већег броја ученика – биоскоп. 
На крају су посебно истакнути примери добре праксе, наставници и реализаторке су разменили искуства, а указано је и како развити квалитетан однос са родитељима детета са поремећајем у понашању. 
Како нам је јавио Душан Симић, наставник српског језика и књижевности и ПР ОШ „Бора Радић“, „семинар је протекао у пријатној атмосфери са различитим радионицама где су и наставници показали изузетну заинтересваност кроз укљученост у разне дискусије. Тиме смо употпунили наша искуства и препоручујемо овај семинар и другим нашим колегама.“
С онзиром на препоруке, поменимо да је програм обуке одобрио Завод за унапређивање образовања и васпитања (Компетенција је К3, приоритетна област П4, каталошки број 212, а број бодова је 8). Реализаторке семинара биле су мр Маја Петаков Вуцеља, стручна сардница Основне школе „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду и Светлана Стојшин, такође стручна сарадница Основне школе „Иван Гундулић“ у Новом Саду. 

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31