КОВИНЦИ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

21 авг 18
Прочитано 660 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Старији волонтери Црвеног крста Ковин и чланови група самопомоћи у посетили су 16. августа Велику Плану на позив тамошњих колега и пријатеља.
Старији волонтери Црвеног крста Ковин и чланови група самопомоћи у посетили су 16. августа Велику Плану на позив тамошњих колега и пријатеља. Циљ посете био је пре свега едукација на тему људских права. Наши старији „црвенокрсташи“ имали су прилику да сазнају права из социјалне и здравствене заштите, пензионог и инвалидског осигурања, али и да добију информације о праву на рад, целоживотно учење, право на слободу од насиља и право на палијативно збрињавање. Добили су одговоре на постављена питања и са осталим учесницима поделили своја позитивна и негативна искуства која су имали приликом остваривања права. Такође, они су кроз интерактиван рад дали сугестије како да се унапреди приступ људским правима. Едукацију су успешно водили стручни сарадници Црвеног крста Србије Наташа Тодоровић и др Милутин Врачевић, у склопу  пројекта “Иницијатива за социјално укључивање старијих особа” који финансира Европска унија, Аустријска агенција за развој и аустријски Црвени крст.
Поред едукације, старији волонтери одвојили су време и за необавезно дружење, уз посету манастиру Копорин, задужбини деспота Стефана Лазаревића. 
Ово није први пут да се старији волонтери Црвеног крста Ковина и Велике Плане састају, сада је то већ традиционално окупљање које показује важност стварања тзв. „социјалног капитала“. Ковинци су, подсетимо, пријатеље из Плане угостили крајем прошле године, поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера. 
Фото: Црвени крст Ковин

КАЛЕНДАР

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31