СВЕЧАРЕЊЕ: ЛИТИЈА, ВАШАР, КОНЦЕРТИ

31 јул 18
Прочитано 518 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
На дан Сабора св. aрхангела Гаврила, 26. јула, ношена је славска литија улицама Ковина, традиционалном трасом од храма Сабора светих архангела Михаила и Гаврила.
На дан Сабора св. aрхангела Гаврила, 26. јула, ношена је славска литија улицама Ковина, традиционалном трасом од храма Сабора светих архангела Михаила и Гаврила.
Читавог дана центар града одисао је празничном атмосфером, а посебно су били раздрагани најмлађи свечари, који су у великом броју посетили „Улицу кишобрана“ где су били постављени штандови са најразличитијом понудом и разним ђаконијама. 
У поподневним сатима, од 17 часова, био је отворен тзв. „Љубавни кутак“ који су осмислили у Туристичкој организацији, заједно са тимом из ССШ „Васа Пелагић“ који је уредио простор, а у реализацији је помогло и Удружење спортиста „Фамилија“. Оком камере забележили смо посету кутку, а на сајту ТОО Ковин, односно на фејсбук страници у току је гласање за најбољу фотку – за оне парове који буду имали највише „лајкова“ обезбеђене су вредне награде спонзора, о томе сазнајте више на www.turizamkovin.rs
Традиционално на дан Славе, одржан је концерт на тргу. Овога пута, публику су забављали Кики и „Пилоти“. У име локалне самоуправе, суграђанима се обратила директорка ТОО Ковин Дивна Кирилов и, између осталог, нагласила: “Желим да се захвалим свима који су допринели да Туристичка организација општине Ковин, заједно са Центром за културу Ковин, Ковинским комуналцем, Првом и Другом месном заједницом Ковин, организује садржајан тродневни програм, под покровитељством Општине Ковин. Такође, у име свих суграђана честитам нашим тамбурашима, „Ковинским бећарима“, дивних 40 година постојања и позивам вас да то заједно са њима прославимо сутра увече, на овом месту, од 20 часова.“
Славило се у ширем центру града до дубоко у ноћ, с обзиром да су и временске прилике овог, до сада изузетно варљивог лета, „ишле на руку“ Ковинцима и њиховим гостима из свих места општине Ковин.

Галерија слика


КАЛЕНДАР

« Мај 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31